Managed hosting door True

HP sluit alliantie met Alcatel-Lucent

 

HP sluit een alliantie met Alcatel-Lucent.Beide bedrijven gaan tien jaar lang nauw samenwerken om beter te kunnen profiteren van de trend van convergentie tussen it en telecom.

Beide bedrijven zeggen dat ze samen producten en oplossingen zullen verkopen. Hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan verduidelijken beide firma's niet helemaal. Alcatel-Lucent-producten (ip-telefonie, unified communications, mobiele oplossingen, security, contactcenters, ...) zullen in elk geval geïntegreerd worden in HP it-oplossingen. Die gezamenlijke oplossingen worden dan aangeboden via HP-resellers of als managed services. De firma's zeggen een soort 'one-stop-shop' te willen aanbieden aan klanten om de complexiteit van de convergentie van it en telecom voor hen te verminderen. Ze verwachten dat de samenwerking "meerdere miljarden euro" zou kunnen opleveren over die tienjarige periode.

Een dergelijke samenwerking tussen beide bedrijven is niet helemaal nieuw. Het toenmalige Alcatel en HP sloegen eind 2003 al eens de handen in elkaar om gezamenlijke pakketten aan te bieden aan de kmo-wereld. Dat project lijkt nooit echt wereldwijd van de grond gekomen te zijn.

De belangrijk andere zijde van de medaille is een soort 'outsourcingsovereenkomst' (of 'co-sourcing') tussen Alcatel-Lucent en HP. Daarbij zal HP instaan voor een groot deel van het it-beheer van Alcatel-Lucent. Die laatste hoopt binnen die overeenkomst de eigen it-vernieuwing te versnellen en de kosten te spreiden over die 10 jaar. 1000 mensen van Alcatel-Lucent zullen overstappen naar HP. Dat zou volgens sommige bronnen zowat 60 procent zijn van de eigen it'ers wereldwijd

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2975655). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.