Managed hosting door True

Cisco verwacht goede zaken met video

 

John Chambers, ceo van Cisco, verwacht goede zaken te doen rond video toepassingen op het netwerk. Deze business moet mede groeien door de aankoop van het bedrijf Pure Digital, dat de Flip camcorder levert.

Chambers verwacht dat de scheiding tussen de zakelijke markt en de consumentenmarkt verdwijnt en langzamerhand samensmelt. Dat betekent dat er ook meer gebruikt wordt gemaakt van videobeelden en andere toepassingen.

Video neemt straks 90 procent van de netwerkcapaciteit in beslag. Video zal veel vaker worden toegepast in de zakelijke- en consumentenmarkt, aldus Chambers. Business partners zouden daarop moeten inspelen en meer grip krijgen in de consumentenmarkt. Cisco is al actief in de consumentenmarkt, onder andere met Linksys, Scientific Atlanta en Pure Digital's Flip camcorders, die snel beelden opnemen die op het internet kan worden gezet. Flip is volgens Cisco inzetbaar als marketingtool. Zo kunnen met Flip snel klantenreferenties worden gemaakt en aan andere klanten worden getoond. Cisco verwacht dat binnen vijf jaar rond 35 procent van zijn omzet komt uit video, samenwerkingsoplossingen en Web 2.0 technologieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2966439). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.