Managed hosting door True

Microsoft bouwt concurrent van iPhone

 

Onder de projectnaam Pink werkt softwarebedrijf Microsoft samen met telecomaanbieder Verizon aan een eigen smartphone. Daarmee willen ze de hegemonie van de iPhone doorbreken. Dat toestel van Apple zorgt voor een steeds kleiner marktaandeel van Microsofts besturingssysteem Windows Mobile. Bovendien wordt de iPhone in de VS alleen via Verizons concurrent AT&T verkocht. Het toestel draait waarschijnlijk op het nieuwe platform Windows Mobile 6.5.

Softwaregigant Microsoft is in het diepste geheim bezig met de ontwikkeling van een smartphone met aanraakscherm. De onderneming werkt daarbij nauw samen met de Amerikaanse telecomaanbieder Verizon Wireless. Het project kreeg de naam Pink. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van welingelichte bronnen.

Hegemonie
De twee bedrijven willen met het toestel de hegemonie van de iPhone van Apple doorbreken. Dat toestel is sinds anderhalf jaar op de markt en zorgde ervoor dat het marktaandeel van Microsofts mobiele besturingssysteem Windows Mobile drastisch is afgenomen. Voor Verizon steekt het bovendien dat de iPhone in de Verenigde Staten alleen verkrijgbaar is in combinatie met een abonnement van grote concurrent AT&T.

Microsoft zou het ontwerp van de soft- en hardware van het toestel voor zijn rekening nemen. Het ligt voor de hand dat de smartphone de nieuwste versie van besturingssysteem Windows Mobile (6.5) gebruikt. Ook zal de telefoon waarschijnlijk worden voorzien van Windows Marketplace for Mobile, een applicatiewinkel à la AppStore. Een niet nader genoemde mobieltjesfabrikant zou het apparaat in productie nemen.

Windows Mobile 6.5
Eerder werd bekend dat de eerste toestellen die draaien op Windows Mobile 6.5 na de zomer van 2009 op de markt verschijnen. In eerste instantie zou het besturingssysteem werken met een honingraatstructuur, waarmee gebruikers gemakkelijk door het menu kunnen scrollen. Dit concept is inmiddels gesneuveld.

Daarnaast heeft het nieuwe platform twee belangrijke uitbreidingen gekregen met het oog op constante webtoegang. My Phone is de nieuwe back-updienst waarmee gebruikers de belangrijke gegevens op hun smartphone direct kunnen opslaan internet. Gegevens kunnen automatisch worden gesynchroniseerd. Ook de eerder genoemde Windows Marketplace for Mobile is een nieuwigheidje in versie 6.5.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2940005). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.