Managed hosting door True

Initiatiefnemers willen Skype terugkopen van eBay

 

Niklas Zennström en Janus Friis willen de voice over IP-dienst Skype weer terugkopen van eBay.

Volgens de New York Times hebben de oprichters verschillende durfkapitalisten benaderd om samen een bod te doen op Skype. In 2005 nam eBay de chat- en belservice over van het Zweeds-Deense duo voor 2,3 miljard euro.

Skype telt meer dan 405 miljoen geregistreerde gebruikers. Toen eBay Skype overkocht, waren dat er nog maar 53 miljoen. Toch is de voip-service niet het succesverhaal geworden waar eBay op gehoopt had. De omzetcijfers zijn trouwens nog steeds aan de lage kant voor een bedrijf dat goed is voor 8 procent van alle internationale belminuten (108 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2008).

Intussen heeft de e-commerce gigant al toegegeven dat het bedrijf maar weinig synergievoordelen kan halen uit de overname, en eBay CEO John Donahoe heeft al duidelijk laten verstaan dat hij Skype van de hand wil doen voor 'de juiste prijs'.

Volgens goedgeplaatste bronnen zouden Zennström en Friis 750 miljoen euro willen ophalen bij durfkapitalisten om Skype weer terug te kopen van eBay. Dat laatste bedrijf zou echter 1,3 miljard willen ontvangen voor de internetdienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2925058). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.