Managed hosting door True

'iPhonevirus is top van ijsberg'

 

Het iPhone-virus dat begin dit jaar werd ontdekt, is slechts de top van de ijsberg. Dat zegt beveiligingsonderzoeker Sergio Alvarez. "Er bestaat op dit moment malware voor alle belangrijke smartphoneplatformen."

In 2009 zal meer en geavanceerdere malware voor smartphones opduiken. Dat voorspelt beveiligingsonderzoeker Sergio Alvarez van Recurity Labs. Hij sprak kortgeleden op de beveiligingsconferentie CanSecWest in Vancouver over de beveiliging van smartphones. De van oorsprong Argentijnse onderzoeker zegt van verschillende onderzoekers te hebben gehoord dat ze de afgelopen maanden malware op hun smartphone hadden aangetroffen.

"Begin dit jaar werd het eerste Trojaanse paard ontdekt voor de iPhone. Dat is slechts de top van de ijsberg. Ik weet zeker dat er dit jaar meer en ook geavanceerdere malware opduikt. De reden is dat de iPhone en andere smartphones inmiddels een aantrekkelijk doelwit zijn geworden voor kwaadwillenden. Er bestaat op dit moment malware voor alle belangrijke smartphoneplatformen."

Ook beveiligingsstrateeg Toralv Dirro bij McAfee vertelde eerder aan Computable dat smartphones een beveiligingsrisico vormen. "Het niveau van beveiliging van mobiele besturingssystemen is erg vlak, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Windows 95. Er is geen beveiliging: elke applicatie kan toegang krijgen tot elke andere applicatie. Ze kunnen gewoon elkaars bestanden lezen. Dat probleem geldt voor vrijwel elk mobiel besturingssysteem. Dus als je erin slaagt malware op een smartphone te installeren, bijvoorbeeld via de browser, dan is er volop ruimte voor aanvallen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2924956). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.