Managed hosting door True

Fujitsu Technology Solutions doet introductie

 

Fujitsu Siemens Computers is nu voor honderd procent een dochtermaatschappij van Fujitsu Ltd en krijgt de naam Fujitsu Technology Solutions (Holding) BV. De nieuwe organisatie opereert gezamenlijk met Fujitsu Services en een verenigd management binnen het merk Fujitsu. Channel partners krijgen een centrale rol.

Beide organisaties breiden hiermee hun portfolio aan producten, oplossingen en services op wereldwijde schaal uit voor hun corporate klanten in de EMEA-regio.

De volledige integratie van Fujitsu Technology Solutions, met zijn sterke aanwezigheid in EMEA, is de catalysator voor Fujitsu's transformatie tot een daadwerkelijk wereldwijd opererend bedrijf. Met dit doel in gedachten, doet Fujitsu een substantiële investering in zijn Europese operatie, om vanuit zijn nieuwe Europese bruggehoofd de wijde wereld in te trekken.

Met het vermogen en het wereldwijde perspectief dat Fujitsu Technology Solutions brengt, kunnen we de manier waarop Fujitsu zaken doet, veranderen", zegt Kuniaki Nozoe, president van Fujitsu Ltd. "We kunnen 'wereldwijd denken' (think global) vanaf de ontwikkeling van nieuwe producten en vervolgens 'lokaal handelen' (act local) om zo te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. De integratie van Fujitsu Technology Solutions stelt de Fujitsu Groep in staat om wereldwijd volledig geïntegreerde producten en oplossingen aan te bieden."

Investeren in Europa
Samen brengen Fujitsu en Fujitsu Technology Solutions wereldwijd innovatieve en concurrerende producten op de markt door onderzoek en ontwikkeling (R&D) van platformproducten te optimaliseren. In de loop van deze samenwerking zal Fujitsu Technology Solutions een van de belangrijkste elementen zijn voor de wereldwijde R&D binnen Fujitsu.

Met een personeelsbestand van meer dan 10.000 medewerkers binnen de gehele EMEA-regio en meer dan 1000 engineers, zal het bedrijf zijn technische kennis gebruiken om de leiding te nemen op het gebied van de ontwikkeling van wereldwijde platformproducten, software en services voor de Fujitsu Groep. Vanuit zijn zakelijke locaties in München, Paderborn en Augsburg, is Fujitsu Technology Solutions de drijvende kracht achter de wereldwijde ontwikkeling van IA (Intel Architecture) server- en storage-producten. Om dit plan uit te voeren, investeert Fujitsu in R&D capaciteit in Europa, in het bijzonder in Duitsland. In Augsburg brengt de organisatie de complete R&D-lijn voor IA servers van de Fujitsu Groep samen. Japanse specialisten ondersteunen de Duitse engineers in een nieuw, verenigd wereldwijd R&D-centrum.

Binnen Fujitsu's strategie om wereldwijd zaken te doen op basis van producten en services, speelt de IA-server een belangrijke rol als kernplatform voor toekomstige groei. Om zijn toewijding aan de Europese techniek en kwaliteit te onderstrepen, is Fujitsu Technology Solutions genomineerd om de wereldwijde IA-serverbusiness te hosten en de wereldwijde serie IA-servers te ontwikkelen, produceren en op de markt te brengen. In aanvulling hierop voegt het bedrijf de productie- en teststructuur samen om zich zo voor te bereiden op wereldwijde massaproductie. De productie blijft plaatsvinden in Augsburg en Fukushima (Japan). Deze maatregelen ondersteunen ambitieuze doelen: met zijn nieuwe wereldwijde aanpak, legt Fujitsu de lat nog hoger. Met meer dan 240.000 verkochte IA-servers in 2007, heeft Fujitsu de IA-server tot een kernonderdeel van zijn platform productenstrategie gemaakt. In eerste instantie is het doel om de sales wereldwijd te verdubbelen tot 500.000 units in 2010.

Partners en channel
Voor klanten en het kanaal is de integratie van Fujitsu Technology Solutions een waardevolle investering. Fujitsu heeft toegang tot Fujitsu Technology Solutions' EMEA-klantenbestand. Zo kan de organisatie zijn aanwezigheid verder uitbreiden in huidige en nieuwe markten. Bovendien heeft de wereldwijde groep toegang tot een goed onderhouden database van ongeveer 1700 directe en 43.000 indirecte partners. Daarmee kan de groep gebruik maken van Fujitsu Technology Solutions' kennis over en ervaringen met het kanaal. De organisaties kunnen hun ervaringen delen om zo Fujitsu's channel business wereldwijd te versterken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2915487). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.