Managed hosting door True

Ontslagen ICT'ers Getronics toch niet naar KPN

 

bezwaar kritiek inspraak

De kans is klein dat ontslagen personeel van Getronics wordt herplaatst bij moederbedrijf KPN of andere divisies van het de dienstverlener. Dit was wel in het sociaal plan afgesproken. Volgens een woordvoerster zijn de vacatures te specifiek.

KPN verwacht niet dat veel ontslagen personeel van Getronics aan de slag kan bij andere onderdelen van het moederbedrijf. "Het gaat vaak om erg specifieke vacatures", zegt woordvoerster Gabry de Kovel. Zij zegt dat de ict-dienstverlener absoluut wel kijkt naar herplaatsing van personeel elders in het bedrijf.

Dienstverlener Getronics kwam eind maart 2009 met de vakbonden en ondernemingsraad een sociaal plan overeen. Als onderdeel daarvan zou de directie onderzoeken hoe zijn medewerkers eventueel bij moederbedrijf KPN aan de slag kunnen, zodra dit nodig was. Interne herplaatsing is belangrijk in deze economische situatie, vindt FNV-bestuurder Bob Bolte. "Normaal is het personeelsverloop bij Getronics redelijk groot, meer dan duizend werknemers per jaar. Door de onzekere situatie blijft iedereen nu zitten waar hij zit." Een woordvoerder van de dienstverlener sprak van een 'brede afspraak' zonder dat daarbij al bepaalde functies of medewerkers waren voorzien.

Niet duidelijk welke functies
De dienstverlener maakte bekend dat het wereldwijd 1400 banen gaat schrappen. Zevenhonderd ontslagen vallen in Nederland. De Kovel kan nog niet zeggen in welke functies of welke divisies de ontslagen vallen. "Dat is nog niet gedefinieerd, maar ze vallen in de hele Getronics-organisaties."

De woordvoerster denkt dat de vakbonden de ontslagronde wel had zien aankomen. "Het zijn natuurlijk moeilijke dingen om aan te kondigen. Maar voor de vakbonden kwam het niet geheel onverwachts."

Er werken wereldwijd 14000 mensen voor Getronics. Dat betekent dat de dienstverlener ongeveer tien procent van het personeel laat gaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2913838). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.