Managed hosting door True

Kostenbeheer mobility 'hot item' door crisis

 

Distributeur Copaco zegt resellers te helpen om meer grip te krijgen op het beheer van mobiele telefoonkosten bij eindgebruikers. Dat moet gebeuren met het nieuwe product Excitor Dynamic Mobile Exchange (DME). Volgens de distributeur kunnen resellers daarmee een goede marge maken en tegelijkertijd hun klanten helpen in aanzienlijke kostenbesparingen rond rekeningen van telecomaanbieders.

Dit zegt Harold Bax, business unit manager bij Copaco. "Veel bedrijven weten niet hoe ze de kosten voor mobiele communicatie kunnen drukken vanwege het feit dat communicatiegedrag (van zowel spraak als data) van medewerkers niet of onvoldoende inzichtelijk is. Daardoor is het moeilijk beleid maken of te controleren. De noodzaak om mobiele kosten te reduceren stimuleert de vraag naar aan gecombineerde rapportage en devicemanagementtools. Deze maken het enerzijds mogelijk om de totale mobiele communicatie kosten (spraak en data) inzichtelijk te maken en policies onder andere. ten aanzien van roaming en voorkeursnetwerken centraal af te dwingen. Een goede rapportagetool versterkt de onderhandelingspositie met de mobiele telecomaanbieder. Besparingen van enkele tientallen procenten zijn geen uitzondering."

Bedrijven onderschatten de mobilitybehoefte van hun medewerkers. Deze toenemende behoefte maakt dat gebruikers intensiever op zoek gaan naar smartphone applicaties die het beste aansluiten bij hun behoeften. Fabrikanten spelen hier handig op in door software te gaan aanbieden via appstores zoals die van Apple, Ovi van Nokia, Marketplace van Microsoft en Android Market van Google. Meer applicaties betekent echter ook meer dataverkeer over het mobiele netwerk met alle gevolgen voor de kosten voor de werkgever van dien. DME maakt het niet alleen mogelijk om kosten inzichtelijk te maken maar ook om applicaties op de mobiele telefoon te blokkeren en zelfs installatie niet toe te staan.

Groene Mobility Oplossingen
Er zijn grote verschillen tussen de wijze waarop mobiele oplossingen omgaan met de compressie en encryptie van data, aldus Bax. Mobiele telecomaanbieders hebben er belang bij dat er veel data wordt verbruikt, liefst over de grens (roaming). Mobiele telecomaanbieders promoten dan ook met name mobiele oplossingen, zoals email, die veel data verbruiken."Meer dataverbruik vraagt echter ook meer energie en beperkt de gebruiksduur van het mobiele apparaat. Een "Groene" Mobility Oplossing, zoals Excitor Dynamic Mobile Exchange (DME) kan door goede compressie van data een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal Mb's over het mobiele netwerk en levert daarmee niet alleen een bijdrage aan het verminderen van de communicatiekosten maar ook aan een langere gebruiksduur van de accu. Met een groene mobility oplossing nemen bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en leveren ze een positieve bijdrage aan het milieu en niet in de laatste plaats hun eigen financiën. Excitor Dynamic Mobile Exchange (DME) kan worden ingezet om mobiele communicatiekosten te benchmarken."

Copaco is rond de oplossing Excitor Dynamic Mobile Exchange (DME) reeds gestart met trainingen en biedt een uitgebreid pakket aan diensten waarmee zij resellers ondersteunt bij de verkoop en installatie waaronder pre-salesadvies & consultancy, contract support & technical support, preconfiguratie & implementatie. Ook zijn er trainingen voor beheerders en eindgebruikers.

25 resellers hebben zich al aangemeld voor de wederverkoop van Excitor DME, aldus Bax.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2905752). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.