Managed hosting door True

Smartfix begint weer met schone lei

 

Smartfix, de digitale wegenwacht, krijgt een doorstart. De failliete boedel is opgekocht door de Parijse beursgenoteerde computerinstallateur PC30. Het merendeel van het personeel behoudt zijn baan.

Het Franse bedrijf PC30 heeft alle bedrijfsmiddelen van Smartfix uit het faillissement overgenomen. "Het bedrijf doet hetzelfde installatiewerk als wij, ook met een landelijk netwerk, alleen dan op veel grotere schaal", vertelt directeur Toni den Riet, directeur Smartfix uit Den Bosch. "PC30 breidt uit in Europa en heeft al vestigingen geopend in Italië en België. Met ons erbij krijgt het voet aan de grond in Nederland."

Bij de computerinstallateur uit Den Bosch waren 70 man in dienst. Er blijven 55 man werkzaam bij het doorgestarte bedrijf. Voor het bankroet was al personeel vertrokken; acht man verliezen nu hun baan, zegt directeur Den Riet.

PC30 is in oktober 2003 opgericht met het doel gebruikers - consumenten en het midden- en kleinbedrijf - de helpende hand te bieden bij problemen met it-/telecomproducten, zoals internetverbindingen, virussen en installatieproblemen. Met regionale en lokale agentschappen bedient PC30 de Franse markt.

Andere visie
Den Riet betreurt het niet dat de vorige eigenaren - een investeerdersconsortium onder de Britse holdingnaam Support My System - zijn ingeruild voor een branchegenoot. "Ze hadden een andere visie en wilden dat Smartfix veel meer online diensten ging aanbieden. Terwijl er genoeg vraag is naar installatiewerk en andere uitvoerende diensten." Uiteindelijk besloten de investeerders geen geld meer te steken in Smartfix. PC30 klopte op de deur om het bedrijf over te nemen en voerde zelfs een due diligence uit. Maar het Franse bedrijf kwam toen niet tot een vergelijk. Smartfix ging daarna failliet en PC30 heeft alles nu kunnen opkopen.

Smartfix ging ten onder vanwege problemen met de kasstroom en een exploitatietekort. Den Riet heeft echter veel vertrouwen in de doorstart. "We beginnen met een schone lei. Er valt genoeg te doen op het gebied van glasvezeldiensten en installatiewerkzaamheden. Onze belangrijkste partner KPN heeft ons ook de zegen gegeven."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2901740). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.