Managed hosting door True

Verlies van 19 miljoen euro voor Option

 

Draadloze communicatiespecialist Option heeft in het boekjaar 2008 een nettoverlies van 19 miljoen euro moeten slikken. Dat komt vooral door waardeverminderingen op voorraden en ontwikkelingsprojecten.

De omzet over 2008 van Option bedroeg 268,1 miljoen euro, 11 procent minder dan in 2007. De brutowinst zakte met 16,3 procent tot 74,6 miljoen euro. EBIT ging 10,9 procent achteruit en ging 29,3 miljoen euro in het rood. Het nettoverlies bedroeg 19 miljoen euro of -0,46 euro per aandeel.

Ceo Jan Callewaert windt er in een persbericht geen doekjes om: "Nu de financiële crisis is omgeslagen in een wereldwijde crisis, zijn de operatoren - onze klanten - begonnen met het afbouwen van hun voorraden. In welke mate dit eenmalig effect versterkt zal worden door mindere bestedingen door de eindklant is nog niet helemaal duidelijk. De vraag is verschoven naar low-end producten met lagere marges, net omdat operatoren anticiperen op een verminderde besteding. Voeg daar aan toe dat twee Chinese fabrikanten in Europa een prijzenslag uitvechten en je hebt een zeer uitdagende omgeving."

Option geeft geen vooruitzichten op het boekjaar 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2888464). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.