Managed hosting door True

T-Mobile: 10 procent omzet uit mobiel internet

 

Europese consumenten omarmen mobiel internet in hoog tempo. T-Mobile realiseerde over heel 2008 10 procent van zijn omzet met de verkoop van data-abonnementen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het telecombedrijf vanochtend bekendmaakte. Een kleine 1,5 miljard euro van de 13,7 miljard omzet is afkomstig van klanten die naast hun bel- en sms-bundel ook een internetabonnement namen. Hoeveel de exclusieve distributieovereenkomsten voor Apples iPhone en Google's Android G1-toestel direct bijdroegen aan die groeisprong, van 45 procent in een jaar, is niet bekend. Aan het einde van het derde kwartaal was nog 7 procent van de omzet afkomstig uit mobiel dataverkeer, exclusief sms en mms.

Specificaties hierover over het vierde kwartaal geeft moederbedrijf Deutsche Telekom niet. De mobiele operator zag het aantal klanten voor mobiel internet in een jaar groeien met 53 procent tot 5,9 miljoen. T-Mobile boekte internationaal een omzet van 35,9 miljard euro. Een kleine 22 miljard daarvan realiseerde het in de V.S., een plus van 13,5 procent, de rest in Europa. Het bedrijfsresultaat groeide in 2008 met 23,2 procent tot 1,1 miljard euro. Internationaal bedient T-Mobile 128 miljoen klanten, een plus van 6,3 procent in een jaar. Daarvan bevinden zich er 96 miljoen in Europa, waar de groei 5,1 procent bedroeg.

In Nederland groeide T-Mobile vorig jaar netto met 420.000 klanten. In het vierde kwartaal won het bedrijf 69.000 klanten, versus 47.000 in het jaar ervoor.

Opvallend is de groei in het segment ‘vaste breedbandaansluitingen'.
Op zijn thuismarkt bedient Deutsche Telekom 15 miljoen ADSL-klanten, 8 procent meer dan een jaar ervoor. Internationaal, echter, groeide het aantal breedbandklanten met 23,5 procent tot 1,7 miljoen. In Nederland werd T-Mobile door de overname van Orange exploitant van een ADSL-netwerk. 480.000 breedbandklanten gebruikt zijn breedbandaansluiting zowel om te bellen en internetten als om televisie te kijken. Het bedrijf signaleert vooral een populariteitsgroei van IPTV in het
oosten van Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2882164). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.