Managed hosting door True

Telecombeurs telt 15 procent minder bezoekers

 

Het Mobile World Congress trok dit jaar vijftien procent minder deelnemers dan in 2008. De grootste telecomvakbeurs ter wereld werd van 16 tot 19 februari in Barcelona gehouden. Desondanks is de organisator te spreken over de opkomst.

Ongeveer 47.000 mensen uit 189 landen bezochten dit jaar het Mobile World Congress 2009 in Barcelona. Dat heeft de organisatie na afloop van het evenement bekendgemaakt. Het bezoekersaantal blijft daarmee bijna vijftien procent achter bij dat van vorig jaar. Een marketingmedewerkster van de beurs vertelt dat de organisatie al rekening hield met minder bezoekers. Het aantal werd vooraf al bijgesteld van 55.000 naar 50.000, maar dat blijkt dus achteraf iets te optimistisch.

De teruggang was in sommige van de acht hallen duidelijk zichtbaar. In vergelijking met vorig jaar was het vaak minder druk. Er waren in totaal ongeveer 1300 exposanten die bij elkaar op ruim 57.000 vierkante meter stonden. Dat is elf procent meer dan in 2008.

Tumultueus

Ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen, is de organisatie te spreken over de opkomst. "Het grote aantal deelnemers, meer dan de helft uit hogere managementlagen, toont dat het congres nog steeds de plek is waar de branche zaken komt doen", zegt directeur John Hoffman van het organisatiebureau. Hij zegt dat de mobiele telecomsector een van de weinige nog bruisende sectoren is in de ‘tumultueuze wereldeconomie' en wijst op de rol die telecom kan spelen om nieuwe groei te bereiken.

Tijdens het evenement werden enkele opvallende nieuwtjes gepresenteerd, zoals aankondigingen voor nieuwe smartphones die op besturingssysteem Android draaien, een nieuwe versie van Windows Mobile, een halve bevestiging van een smartphone van Dell en allerlei opmerkelijke samenwerkingsverbanden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2874720). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.