Managed hosting door True

Nederlandse telecom op-een-na concurrerendst

 

Volgens de Europese telecomautoriteit ECTA is alleen de Britse telecommarkt in Europa concurrerender dan de Nederlandse. Door de goede concurrentie in Nederland hebben gebruikers meer keuzemogelijkheden en lagere prijzen, zegt staatssecretaris Heemskerk.

Op de Britse na is de telecommunicatiemarkt in Nederland de meest concurrerende van Europa. Dat concluderen onderzoekers van de Europese telecomautoriteit ECTA. Die organisatie voert jaarlijks een onderzoek uit naar het economisch klimaat dat ontstaat naar aanleiding van de regulering van de nationale telecommunicatiemarkten in Europa.

Keuzemogelijkheid
Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) is blij met de bevindingen. "Uit het onderzoek blijkt dat Nederland op het gebied van vaste telefonie en breedband internet dankzij goed georganiseerd markttoezicht tot de meest concurrerende markten in Europa behoort", zegt hij. "Daarvan profiteert de consument via meer keuzemogelijkheden en lagere prijzen."

ECTA stelt ook vast dat Nederland de laagste toetredingsdrempels voor nieuwkomers op de telecommarkt heeft en de beste mogelijkheden voor aanleg en uitbreiding van netwerken. In Nederland zorgt het ministerie van Economische Zaken voor de kaders en de invoering van telecommuniatierichtlijnen.

Toezicht
Telecomwaakhond Opta is verantwoordelijk voor het toezicht op en de effectieve uitvoering van deze richtlijnen. Doel van de regelgeving is het beschermen van de consument en het bevorderen van concurrentie op de telecommunicatiemarkten. Zo maakte de instantie kortgeleden bekend dat telecomconcern KPN onder de loep wordt genomen. Alternatieve aanbieders van zakelijke telefonie en internet zouden nog steeds te veel afhankelijk van KPN.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2852510). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.