Managed hosting door True

Android-telefoon ligt in Nederlandse schappen

 

Een halfjaar nadat de HTC G1 in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd, ligt de smartphone nu ook in Nederlandse winkels. Het is het eerste toestel dat draait op het mobiele besturingssysteem Android.

De HTC G1, de veelbesproken eerste smartphone waarop het nieuwe besturingssysteem Android draait, is vanaf vandaag te koop in Nederland. Telecombedrijf T-Mobile NL verkoopt het toestel voorlopig als enige. Tot dusver is het toestel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Vanaf 2 februari ligt de G1 ook in Duitse, Oostenrijkse, Tsjechische en Poolse winkels.

Zakelijk
Door zijn uitgebreide functionaliteit zou de G1 ideaal zijn voor zakelijke gebruikers. Volgens het telecombedrijf kunnen zakelijke gebruikers via Android Market applicaties toevoegen, zoals een urenregistratiesysteem of bepaalde ordersystemen. Onlangs schreef het bedrijf een competitie uit voor ontwikkelaars van software voor mobiele telefoons. Daar deden ongeveer 250 mensen aan mee. Uiteindelijk won een applicatie waarmee eenvoudig per sms kan worden betaald voor een parkeerplaats.

Google ontwikkelde het mobiele besturingssysteem als open source-product. Het Android-platform wordt gezien als directe concurrent van het platform achter de Apple iPhone. Beide systemen bevatten een ingebouwde downloadwinkel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2852407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.