Managed hosting door True

Aantal 'mobile wannabes' groeit

 

Het aantal werknemers dat op eigen kosten mobiele apparaten aanschaft, maar deze ook voor zakelijke toepassingen wil gebruiken, groeit opnieuw in 2009. Ict managers onderschatten de behoeftes van deze groep. Dat zegt onderzoeksbureau Forrester.

Het aantal ‘mobile wannabes' groeit in 2009 met tien procent, zo voorspelt Forrester. In 2008 was dat ook al het geval. Een ‘mobiele wannabe' is volgens het onderzoeksbureau iemand die het grootste deel van zijn werktijd doorbrengt achter zijn bureau op kantoor, maar op die plek wel graag zelf aangeschafte mobiele apparaten wil gebruiken. Forresteranalist Michele Pelino: "Ict-managers en -leveranciers onderschatten de zakelijke behoefte aan mobility dramatisch."

De analist voorspelt echter dat leveranciers in toenemende mate producten en diensten gaan ontwerpen die aansluiten bij de behoeftes van deze snel groeiende groep. Zo zullen producenten bij het ontwerpen van consumentenproducten meer rekening houden met mogelijk zakelijk gebruik. Dat kan bijvoorbeeld de batterijduur van mobiele apparaten te verlengen en scherm en toetsenbord te vergroten. Een voorbeeld van deze trend is volgens Forrester de E71 smartphone van Nokia.

In 2012 kwart informatiewerkers 'mobile wannabe'
Ook ontwikkelaars van mobiele applicaties en mobiele softwareleveranciers richten zich volgens Forrester meer op de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke zakelijke applicaties en leveren ondersteuning en diensten die speciaal gericht zijn op deze gebruikersgroep.

Forrester voorspelt dat een kwart van alle werknemers tegen het einde van 2012 uit mobiele wannabes zal bestaan. Op dit moment zou één vijfde van alle informatiewerkers al een mobile wannabe zijn. Dat is meer dan het aantal mobiele werkers, dat volgens Forrester wereldwijd op tien procent ligt.

Beveiliging
Ook volgens Alex Bausch, als expert betrokken bij het topic mobility van Computable en directeur van VeiligMobiel BV, kiezen veel medewerkers er tegenwoordig voor om met eigen apparatuur naar het werk te komen. Bausch zei hierover eerder: "Ze willen dan geen gebruikmaken van de pc of laptop die de baas of klant hen biedt, maar gebruiken virtuele sessies om met hun eigen laptop het bedrijfsnetwerk te benaderen." Zulke sessies starten de ‘nomadische werkers' op hun laptop op door bijvoorbeeld gebruik te maken van een virtualisatieprogramma. Bausch: "Iedere virtuele sessie heeft echter impact op de beveiliging van het netwerk en moet dus voldoen aan de gestelde policies. Dat geldt zowel voor laptops als voor pda's en smartphones."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2837392). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.