Managed hosting door True

Strategische samenwerking HP en LeaseWeb

 

Samenwerken

LeaseWeb, een internationale leverancier van hostingoplossingen, en HP zijn een strategisch partnership aangegaan mede op het gebied van groene IT.

Het partnership richt zich onder andere op het leveren van HP-oplossingen die het energieverbruik binnen de hostinginfrastructuur van webomgevingen zullen terugdringen.

Binnen het partnership zal LeaseWeb verschillende producten en services gaan aanbieden. Hieronder vallen HP ProLiant Servers DL120 en DL180, een voor LeaseWeb op maat gemaakte ‘Scalable Configurable Infrastructure' server, Factory Express services voor geconfigureerde en bekabelde racks en remote beheer, en virtuele KVM-switches door middel van iLO (IP-beheer op afstand).

Een van de belangrijke redenen om te kiezen voor HP is dat de activiteiten en producten van HP's oplossingen qua energiezuinigheid aansluiten bij de visie van LeaseWeb en bij LeaseWebs groene propositie via het energiezuinige datacenter EvoSwitch (www.evoswitch.com).

Groene hosting

Energie-efficiëntie in het datacenter is een belangrijk gegeven voor LeaseWeb en mede daarom is voor HP gekozen. "HP heeft een breed portfolio aan innovatieve producten en technologieën die bedrijven in staat stelt om hun datacenter te optimaliseren, en zo bij te dragen aan een beter milieu," aldus Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb: "HP heeft veel geïnvesteerd in groene technologie en de ontwikkeling van energiezuinige servers. Dat maakt HP voor ons een ideale partner."

LeaseWeb heeft als hostingprovider meer dan 15.000 servers in beheer in vier verschillende datacenters, waaronder het CO2-neutrale EvoSwitch.

Kosten van hosting

"LeaseWeb is een grote speler in de hostingmarkt en wil net als HP energieverbruik terugdringen. Daarom zijn we zeer content met dit partnership, want partners zoals LeaseWeb zijn essentieel voor het succes van HP en het creëren van energiezuinige en milieubewuste hostingomgevingen," aldus Laurent Pacqué, Business Unit Manager Industry Standard Servers, HP Nederland. "Door milieubewust naar de IT-omgeving te kijken kunnen bedrijven het energieverbruik verminderen, maar ook meer hardware per vierkante meter realiseren. Hiermee dragen zij niet alleen bij aan een beter milieu, maar besparen zij dus ook op de kosten"

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2836283). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.