Managed hosting door True

Nieuwe Palm ondersteunt geen oude applicaties

 

Op de Palm Pre, de gloednieuwe smartphone van fabrikant Palm, kunnen gebruikers geen softwaretoepassingen van hun oude toestel installeren. De smartphone draait op het nieuwe besturingssysteem Web OS. De oude programma's kunnen wel door externe partijen worden omgezet voor gebruik op de Pre.

De nieuwe smartphone Pre van fabrikant Palm ondersteunt geen toepassingen die draaien op oudere toestellen, zoals de Treo. Dat bevestigen topmannen van het mobieltjesbedrijf. Palm Pre gebruikt het gloednieuwe besturingssysteemWeb OS en werd begin januari 2009 gepresenteerd.

Palms product manager Pam Deziel vertelt op een grote consumentenelektronicabeurs in Las Vegas dat zijn bedrijf zelf geen programma's van het oude Palm OS-platform gaat omzetten (emuleren) naar het nieuwe besturingssysteem. De oude programma's kunnen wel door andere partijen worden omgezet en op het nieuwe platform worden gezet. "We hopen dat de ontwikkelaars mooie toepassingen gaan bouwen."

Inzet
Dat Palm de bestaande applicaties niet integraal overzet naar het nieuwe Web OS, maar dat aan derden overlaat, toont volgens analisten dat de fabrikant volledig inzet op het nieuwe besturingssysteem. Een woordvoerder zegt dat de ontwikkeling van nieuwe softwaretoepassingen en toestellen de komende tien jaar voornamelijk op Web OS worden geënt.

Web OS, dat eerder nog de codenaam Nova had, is gebaseerd op Linux en doorontwikkeld door Palm. Ontwikkelaars met kennis van CSS (cascading stylesheets), Java en HTML zouden er gemakkelijk hun eigen applicaties voor kunnen bouwen. Die kunnen ze vervolgens aanbieden in de online applicatiewinkel van de mobieltjesfabrikant.

Palm had in 2008 een aandeel van rond de 13 procent op de markt voor smartphones.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2831390). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.