Managed hosting door True

40 .Net-applicaties voor iPhone ondanks regels

 

Er zijn inmiddels veertig .Net-applicaties in de Apple App Store beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Dat is opmerkelijk, omdat de strenge regels van Apple het niet mogelijk maken .Net-applicaties in online winkel aan te bieden. Het Mono-project maakte .Net onlangs beschikbaar voor de iPhone. Ontwikkelaars maken daar dankbaar gebruik van.

Ondanks de strikte regels die Apple stelt aan applicaties in de App Store zijn er veertig programma's beschikbaar die draaien op Mono. Dat stelt Mono-ontwikkelaar Miguel de Icaza. Apple eist dat programma's voor de iPhone geen aparte run-time omgeving nodig hebben. .Net-applicaties hebben wel een aparte run-time omgeving nodig.

Het Mono project, de makers van de open source implementatie van de .Net specificaties, maakte onlangs de taal geschikt voor de iPhone. Het bouwde een speciale "ahead-of-time" compiler in het framework, die de broncode gelijk naar een native binary omzet, in plaats van de gebruikelijke bytecode. Er hoeft daarom geen aparte run-time omgeving geïnstalleerd te worden om een Mono-applicatie te gebruiken.

Spelletjes
De meeste applicaties die Icaza telde waren spelletjes. Volgens Technical Sales Specialist Gábor Nyers van Novell is het voor ontwikkelaars belangrijk dat zij hun applicatie in de App Store kunnen aanbieden. "Eigenlijk is het de enige bron voor iPhone-gebruikers om applicaties vandaan te kunnen halen."

Apple heeft een streng toegangsbeleid voor applicaties die in de App Store worden aangeboden. Ontwikkelaars mogen geen programmeertalen gebruiken die aparte run-time omgeving nodig hebben. Talen als .Net en Java kunnen daarom niet op de iPhone gebruikt worden.

Het Mono-project maakt .Net geschikt voor andere omgevingen dan die van Microsoft. Linux-distributeur Novell steunt het project.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2831347). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.