Managed hosting door True

U2's Bono redt Palm met 100 miljoen dollar

 

De investeringsmaatschappij van U2-zanger Bono stopt nog eens 100 miljoen dollar extra in de financieel getergde PDA-maker Palm.

De investering moet Palm helpen meer marketing te bedrijven bij de aanstaande introductie van zijn softwareplatform Nova. Bovendien fungeert het nieuwe kapitaal als financieel vangnet voor het jaar 2009.

Dat maken Palm en Bono's Elevation Partners bekend. De rocker is tevens mede-eigenaar van uitgever Forbes en mediabedrijven Move en SDI.

Eerder nam Elevation Partners al voor 325 miljoen dollar een belang van ongeveer 25 procent in Palm.

Eind vorige week maakte Palm teleurstellende kwartaalcijfers bekend. Het verlies groeide, tot 506 miljoen, en de omzet daalde terwijl partijen als Apple en RIM juist groeicijfers laten zien.

Palm-handcomputers draaien op zowel Microsoft Windows als op Palms eigen Palm OS. Laatstgenoemde heeft tussen Symbian, RIM, Mac OS X en Windows Mobile een marktaandeel van 2,1 procent. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2819844). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.