Managed hosting door True

IBM biedt Microsoft-loze desktop in stappen

 

Een overstap naar de Microsoft-loze desktop die IBM biedt, hoeft niet in één keer. De leverancier benadrukt dat het clientplatform uit zelfstandige delen bestaat en dat die deels beschikbaar zijn op Windows.

IBM komt begin 2009 met een complete desktopomgeving zónder Microsoft-software. Een overstap daarheen kan nogal ingrijpend zijn en dus biedt IBM deze oplossing ook in delen. De overgang kan daarmee gedeeltelijk worden gemaakt, of juist stap voor stap. De software van IBM-partner Virtual Bridges kan namelijk ook Windows-clients ondersteunen.

Thin clients
In de Microsoft-loze desktop gebruikt IBM de desktopvirtualisatiesoftware Verde (Virtual Enterprise Remote Desktop Environment). Daarbij worden thin clients gebruikt en is de desktopomgeving een virtuele machine die vanaf een server draait. Virtual Bridges levert echter ook software om Windows-applicaties te gebruiken op Linux.

Daarnaast is IBM's kantoorsoftware Lotus Symphony beschikbaar op Windows. Net als de client van de Lotus Notes-groupware, dat van origine juist op Microsofts besturingssysteem draait. De uitvoering van Notes voor een Linux-desktop is in 2006 gekomen. "Mensen vragen: moet ik dan geheel van mijn Microsoft-omgeving afstappen? Het antwoord is nee, dit is een heterogene oplossing", zegt vice-president Jeff Smith, binnen IBM's softwaredivisie verantwoordelijk voor Linux en open source.

Virtueel Windows
"Voor klanten die langzaam willen beginnen en hun Microsoft-infrastructuur deels willen behouden, zijn delen van de Virtual Bridges- en IBM-software heterogeen. Die software werkt met gevirtualiseerde uitvoeringen van Microsofts besturingssystemen", benadrukt Smith.

Klanten halen dan echter niet de besparing die IBM voorspiegelt met zijn Microsoft-loze desktop. Ze moeten immers nog gewoon de licentiekosten betalen voor de gebruikte Microsoft-programmatuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2803106). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.