Managed hosting door True

Belgacom wil overnameprijs Scarlet herzien

 

De zware voorwaarden van de Raad voor Mededinging voor de overname van Scarlet doen Belgacom ertoe besluiten dat 185 miljoen euro te duur is.

Scarlet-oprichter en -eigenaar Paul Gelderloos bevestigt dat in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. Hij gaat ervan uit dat beide partijen op het einde van de maand een nieuwe overnameprijs zullen overeenkomen.

Een van de belangrijkste voorwaarden van de overname is dat Belgacom het glasvezelnetwerk van Scarlet moet verkopen. Verder zijn klanten van Scarlet vrij een andere telecomoperator te kiezen, zonder schadevergoeding. Ook heeft Belgacom zich geëngageerd om het 'Scarlet-concept' en het aanbod van Scarlet voor eindgebruikers gedurende drie jaar op de markt te houden tegen dezelfde of gunstigere voorwaarden. De komende drie jaar moet Belgacom ook in heel België dezelfde basistarieven hanteren voor breedbandinternetdiensten en vaste telefoondiensten aan residentiële klanten.

In het Financieele Dagblad zegt Gelderloos nog dat hij hoopt dat de aandeelhouders, na de prijsherziening, alsnog voordeel zullen halen uit de overname. Hij rekent daarvoor op de opbrengst van de verkoop van het netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2780894). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.