Managed hosting door True

Sun herstructureert ook in Nederland

 

Het is nog niet bekend wanneer de internationale herstructurering van Sun Microsystems de Nederlandse organisatie raakt. Volgens de voorlichting krijgt Sun Nederland er echter ongetwijfeld mee te maken.

Door de kredietcrisis moet Sun Microsystems herstructureren. Dat moet een kostenbesparing van zeven- à achthonderd miljoen dollar per jaar opleveren. Er verdwijnen wereldwijd tussen de vijf- en zesduizend banen en softwarebaas Rich Green heeft het bedrijf verlaten. Volgens Gustaaf Vossenaar, marketing manager communications en pr van Sun Nederland, is nog niet bekend wat de precieze impact is van de herstructurering voor de Nederlandse organisatie. "We zullen er ongetwijfeld ook in Nederland mee te maken krijgen. We weten alleen nog niet wanneer dat gaat gebeuren."

BMW
Sun Nederland heeft vierhonderd werknemers in dienst die werkzaam zijn in twee onderdelen In het kantoor in Amersfoort werken 200 mensen bij de verkoopgeoriënteerde organisatie. Nog eens 200 mensen werken voor Europese organisatie van Sun. Volgens Vossenaar gaat het met Sun ‘best wel goed'. De laatste grote vis die Sun als klant binnenhaalde, was de BMW Group. Het Duitse autobedrijf heeft Sun geselecteerd voor het leveren van beheerde opslag op verzoek en de san-infrastructuur in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Azië-Pacific. Maar Vossenaar is voorzichtig: "Ook Sun heeft te maken met de economische situatie, waardoor herstructurering noodzakelijk is. We hebben goede producten, maar de huidge trend is dat klanten voorzichtiger zijn geworden met investeringen."

Reactief
Op het gebied van externe communicatie, waaronder naar de media, voert Sun de laatste maanden een ‘reactief beleid'. Vossenaar: "Dat heeft te maken met de huidige werknemersaantallen, die minder zijn door ‘headcount cuts'. Ik doe er tegenwoordig veel andere zaken erbij, waaronder de markt in België en isv-marketing, met partijen zoals Microsoft, Symantec, VMware, SAP en Oracle."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2775469). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.