Managed hosting door True

Fujitsu Siemens Computers weer in Japanse handen

 

Geruchten waren er al lang, maar de kogel is door de kerk: de pc-fabrikant komt volledig in Japanse handen. Bernd Bischoff, ceo en president van Fujitsu Siemens Computers, heeft "om persoonlijke redenen" ontslag genomen.

Fujitsu betaalt Siemens 450 miljoen euro voor de Duitse helft van hun joint venture Fujitsu Siemens Computers. De overname zou op 1 april 2009 rond moeten zijn.

Zo komt een einde aan de maandenlange geruchten over een scheiding tussen Fujitsu en Siemens op de pc-markt. Het contract tussen beide bedrijven rond de joint venture zou in de herfst van 2009 aflopen, maar als het in deze periode niet werd opgezegd, zou het automatisch verlengd zijn. En daar Siemens bovendien volop in een herstructurering zit, leek het weinig waarschijnlijk dat de Duitsers nog zouden doorgaan met hun pc-dochter.

Bernd Bischoff, ceo en president van Fujitsu Siemens Computers, heeft "om persoonlijke redenen" ontslag genomen. Kai Flore, tot op heden cfo bij het bedrijf, neemt zijn taken over. Bij de pc-bouwer werken zo'n 10.000 mensen, 6200 van hen in Duitsland, verspreid over 4 fabrieken. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 6,6 miljard euro en een winst van 105 miljoen euro, maar het gaf dit jaar al aan dat de vooruitzichten niet al te best waren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2761037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.