Managed hosting door True

AT Telecom opent met Dual Sim nieuw segment

 

Op internet zijn er al jaren geruchten over Dual Sim telefoons. Met een Dual Sim telefoon kun je twee verschillende simkaarten tegelijk actief hebben op één toestel. Deze is voor resellers te bestellen bij distributeur Copaco.

Hiermee wordt voorzien in een behoefte die bij een grote groep gebruikers aanwezig is. Eerdere introducties in de Nederlandse markt hebben niet geleid tot een brede verkrijgbaarheid, maar met de komst van de AT-S3D is het eerste officiële Dual SIM toestel nu eindelijk een feit en beschikbaar voor alle consumenten.

Al vanaf het prille begin van de GSM markt zijn er mensen die met twee toestellen in hun zak lopen. De redenen daarvoor zijn zeer verschillend, maar de meest gehoorde is het hebben van een zakelijke en privé simkaart. Mensen willen 's avonds en in het weekend niet zakelijk gebeld worden en andersom staan bedrijven privé-gebruik vaak slechts ten dele toe. In zo'n geval is het hebben van één toestel in plaats van twee wel heel handig. Het scheelt weer een apparaat, bovendien loop je zo niet het risico net de verkeerde bij de hand te hebben. De twee simkaarten in de AT-S3D zijn onafhankelijk van elkaar aan en uit te zetten. Op de display is altijd te zien vanuit welke simkaart een gesprek binnenkomt, dus de controle is heel eenvoudig. Tevens kan voor een verschil in ringtone worden gekozen, waaraan het inkomend gesprek direct kan worden herkend.

Directeur van AT Telecom , Eric Schouten zegt over de AT-S3D : " We zijn erg blij dat wij als eerste fabrikant in Nederland nu een dual toestel kunnen gaan leveren aan de retail. Uit reacties op internet weten we dat er een enorme potentie en behoefte is in de markt. Er zijn veel mensen die twee toestellen hebben, Naast een zakelijk en privé toestel zijn dat ook mensen die in de grensstreek wonen en van elk land een sim hebben, Ook om privacy redenen kiezen mensen voor een tweede simkaart. Maar dat wil nog niet zeggen dat je graag met twee toestellen wilt rondlopen. Dat is om allerlei redenen nu weer net niet praktisch. Daarom is het ook zo geweldig dat we een fantastische feed back kregen vanuit een consumenten test panel waaraan we dit toestel voorlegde. ".

De AT Telecom slider AT-S3D is vanaf eind oktober volop beschikbaar voor de Nederlandse markt. Retailers en resellers kunnen het toestel bestellen bij Copaco in Eindhoven. Voor consumenten is het toestel onder andere te koop bij Media Markt, Saturn en diverse onafhankelijke telecom e-tail- en retail shops.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2760866). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.