Managed hosting door True

Dimension Data lanceert Cisco netwerkanalysedienst

 

Dimension Data lanceert het Secure Network Infrastructure Assessment (SNIA). Dit is een dienst die inzicht biedt in de veiligheid van de Cisco-netwerkconfiguratie.

Klanten krijgen met deze dienst de zekerheid dat hun Cisco Interwork Operating System (IOS) en Cisco-configuraties up-to-date zijn en ze geen onnodige risico's lopen, aldus 'Didata'. Vanuit de dienst monitort Dimension Data op IOS gebaseerde routers, switches, VPN's en virtuele-servicemodules. SNIA vormt ook het fundament voor standaardisatie, waardoor operationele kosten terug te brengen zijn. Dimension Data presenteert SNIA tijdens Infosecurity op 12 en 13 november 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht (hal 8, stand E072).
Voor eenbeveiliging van het Cisco IOS-besturingssysteem zijn regelmatige updates essentieel. In de praktijk blijkt dat het beveiligingsbeheer van besturingssystemen complex en tijdrovend is. Om klanten hier een kant-en-klare dienst voor te bieden, heeft Dimension Data SNIA geïntroduceerd. SNIA is gebaseerd op de ervaring van Dimension Data met de implementatie, de beveiliging en het onderhoud van Cisco-infrastructuren. Daarnaast zijn best practices voor het beperken van IOS-kwetsbaarheden en IOS-configuraties voor optimale beveiliging in de dienst opgenomen.
SNIA bestaat uit drie fasen: detectie, analyse en aanbeveling. Zo identificeert en registreert Dimension Data alle Cisco-producten in het netwerk en creëert het bedrijf een database met die componenten. Dit centrale overzicht resulteert in een reductie van de Mean-Time-To-Repair (MTTR), aangezien een bedrijf in het geval van storingen snel defecte apparatuur kan detecteren. Vervolgens worden alle end-of-sale en end-of-support componenten in kaart gebracht. SNIA analyseert ook of de configuratie van Cisco-apparatuur in overeenstemming is met best practices voor beveiliging en netwerkconfiguratie. Daarnaast analyseert de dienst de IOS-versies en vergelijkt deze met de gebruikte configuraties. Dit biedt inzicht in beveiligingsrisico's en de kans op downtime.
"SNIA is een nieuwe en unieke dienstverlening die bedrijfsnetwerken volautomatisch doorlicht en aanbevelingen formuleert", zegt Edwin de Brave, Manager Solutions bij Dimension Data Nederland. "We ondersteunen klanten hiermee met de optimale configuratie, beveiliging en patching van Cisco-netwerken. Bovendien wordt de conformiteit ten opzichte van PCI, NSA en ISO-regelgeving in kaart gebracht. SNIA vermindert voor onze klanten dus niet alleen het veiligheidsrisico en de operationele kosten van het bedrijfsnetwerk, maar verhoogt ook de betrouwbaarheid ervan."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2750125). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.