Managed hosting door True

Lucent sluit contracten met T-Systems en Hutchison

 

Lucent Technologies heeft opnieuw omvangrijke contracten gesloten met twee grote operators.

Na het eerder bekendgemaakte contract met KPN voor de uitbreiding en upgrade van het nationale ATM-transportnetwerk in Nederland heeft Lucent Technologies nu overeenkomsten gesloten met T-Systems International, onderdeel van Deutsche Telekom, en met de 3G-divisie van Hutchison Whampoa.

Lucent gaat T-Systems multivendor onderhouds- en supportdiensten voor IP-apparatuur bieden. Deze apparatuur is onderdeel van het wereldwijde ’Telecom Global Net’-netwerk van T-Systems. Het omvangrijke contract is het resultaat van de strategische beslissing van Lucent om de dienstverlening uit te breiden door het leveren van multivendor netwerkdiensten.
Lucent en T-Systems International hebben tevens bekendgemaakt dat ze gezamenlijk de beveiligingsdiensten van Lucent gaan aanbieden aan Duitse en internationale klanten van T-Systems. Zo kan T-Systems zijn bestaande reeks van managed firewall-services op kosteneffectieve wijze uitbreiden.

Tevens gaat Lucent, samen met Novatel Wireless, UMTS-pc-cards, software en diensten leveren aan 3G-klanten van Hutchison Whampoa in Australië, Denemarken, Italië en Zweden. Hutchison Whampoa levert onder de naam ’3’ al snelle mobiele diensten via een 3G-netwerk en handsets. De kaarten die Lucent en Novatel gaan leveren, stellen 3 in staat in te spelen op de vraag in de zakelijke markt naar hogesnelheidstoegang tot internetdiensten en bedrijfsnetwerken via laptops. Lucent en Novatel Wireless zijn de bekendste leveranciers van 3G W-CDMA (UMTS) draadloze pc-modemkaarten die hogesnelheidsdatadiensten ondersteunen.

Lucent heeft uitvoerig onderzoek verricht op het gebied van mobiele-hogesnelheidsdatadiensten en tevens een serie marktstudies gesponsord. Die wijzen uit dat er in de zakelijke markt een substantiële vraag is naar mobiele toegang tot data. Dat geldt vooral voor mobiele-kantoorapplicaties, zoals e-mail met zware attachments en toegang tot bedrijfsintranetten en internet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/271140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.