Managed hosting door True

Consolidate IT distribueert Arastra 10GbE switches

 

Consolidate IT heeft een Europees distributie overeenkomst gesloten met Arastra, leverancier van 10GbE infrastructuur oplossingen. Deze zijn volgens het bedrijf aanzienlijk goedkoper dan soortgelijke switches van andere leveranciers.

De Arastra 7100Series datacentrum Ethernet switch wordt volgens ConsolidateIT gekenmerkt door de hoogste dichtheid 10 Gigabit Ethernet switch oplossingen beschikbaar in dit marktsegment en de eerste met een volledig uitbreidbaar modulair OS. De prijs - prestatie doorbraak maakt het mogelijk om met Arastra switches overal in een datacentrum of backbone omgeving een volledige 10GbE infrastructuur aan te bieden en te implementeren. Deze omgeving wordt volgens Arastra gekenmerkt door een significante verbetering voor server virtualisatie, datastroom optimalisatie en een lager stroomverbruik.

De vraag naar betaalbare en goed presterende 10GbE oplossingen neemt in veelvoud toe, aldus Consolidate IT. Het bedrijf uit Almere ziet de uitbreiding van het portfolio met de producten van Arastra als een aanwinst in dit marktsegment.

Arastra is opgericht door ceo Andy Bechtolsheim. Hij was voorheen chief architect bij Sun Microsystems. Waarschijnlijk worden de Arastra 10 Gigabit ethernet switches of de technologie daarvan gebruikt in datacenters van Google. Bechtolsheim is goed bevriend met Eric Schmidt, ceo van Google. Schmidt was vroeger ooit ook werkzaam voor Sun.

De Arastra 7100 series switch is het eerste resultaat, 24 of 48 poorten 10GbE ‘non blocking data doorvoer' in een 1U switch voorzien van redundante ventilatoren en voedingen. Deze switch maakt gebruik van de nieuwe 10GbE standaard SFP+. Het is ook mogelijk bepaalde poorten op 1GbE te configureren, denk hierbij aan omgevingen die zo specifiek zijn dat conversie naar 10GbE niet direct mogelijk is.

Prijs

De prijs is volgens Consolidate IT een belangrijke factor: De basis eindgebruikers prijs voor een switch van 24 poorten is 9.996 euro de 48 poorten variant is 19.996 euro (excl. Optische modules). Optische modules starten vanaf 79 euro. Voor een volledig prijsoverzicht kan de reseller via de partner portal op de www.consolidate-it.nl website een prijslijst downloaden of contact opnemen met de partner manager.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2696039). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.