Managed hosting door True

Detron wil grootste mkb-automatiseerder worden

 

George Banken, eigenaar/oprichter van Detron, is nog lang niet uitgekocht. Hij wil van de Detron ICT en Telecom Groep de grootste ict-dienstverlener van het midden- en kleinbedrijf maken. Na de acquisities van Kender Thijssen, XB en Squire neemt Banken wel even een pauze.

Met Detron is George Banken weer helemaal terug op de Nederlandse ict-markt. Vanaf halverwege 2007 is Banken met zijn managementteam bezig om de Detron ICT en Telecom Groep op te bouwen. Doel is het aanbieden van de ‘de werkplek van de toekomst' aan het midden- en kleinbedrijf via een geïntegreerde, oplossingsgerichte ict-dienstverlening.  

Tot de Detron ICT en Telecom Groep behoren onder meer Finntax, Esprit Telecom en de afgelopen juli ingelijfde bedrijven Kender Thijssen, XB en Squire. Banken is van plan nog meer systeemintegratoren en wederverkopers over te nemen. "Het streven is de grootste ict-dienstverlener van het midden- en kleinbedrijf in Nederland te worden", stelt hij. Banken verwacht dat er in ieder geval meer acquisities zullen volgen op het gebied van oplossingen voor werkplekken. Hij neemt het overgenomen Squire als voorbeeld. "Een bedrijf met een duidelijke specialisatie dat al 11 miljoen euro omzet aan werkplekbeer draait. Naar dat soort bedrijven zoeken we."

Tot de concurrenten op de mkb-markt behoren KPN, Centric, Triple P, Simac, Avensus en allerlei kleine partijen. "Die markt is versnipperd. Vandaar dat er genoeg mogelijkheden voor overnames liggen." Dit jaar zullen er na de diverse aankopen hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe 'boodschappen' meer worden gedaan, tenzij er nog een heel interessant aanbieding langskomt. De Detron ICT en Telcom Groep is na de laatste trits overnames gegroeid van 22 naar 120 miljoen euro. Er werken ruim 600 mensen. Voorlopig blijven de overgenomen firma's opereren onder eigen naam. Banken wil wel dat de verschillende onderdelen minder productgeoriënteerd opereren en meer oplossingsgericht gaan denken. "Klanten hebben vaak geen benul van waar ze over vijf jaar met hun ict moeten staan. Wij willen oplossingsmodellen opzetten die hen helpen bij het inrichten van hun ict."

Ict wordt een nutsmiddel en net zo belangrijk als gas, water en licht, zegt hij. "Directies beseffen nog niet goed hoe bedrijfskritisch ict is geworden en dat er aan automatisering en telecommunicatie flinke kosten zijn verbonden. Veel ict-dienstverleners bieden op dit vlak echter weinig toegevoegde waarde en beperken zich tot het leveren van producten. Detron biedt geïntegreerde ict-oplossingen die bijvoorbeeld zijn gericht op de continuïteit van het bedrijf. We hebben een eigen netwerk en datacenters. Voor het mkb is alleen KPN hiermee bezig."

De financiële middelen om te investeren, heeft Banken overgehouden aan de verkoop van Detron aan Landis in 2000. Dit ict-bedrijf ging echter jammerlijk failliet en Banken kocht  de netwerkspecialist terug uit de boedel. Naast De Detron ICT en Telcom Groep bestaat Detron uit een investeringstak met deelnemingen in internetbedrijven. 

Rik Sanders en Witold Kepinski 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2695821). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.