Managed hosting door True

Consolidatie WLAN-markt zet door

 

De consolidatie op de wlan-markt zet door. Kapitaalkrachtige bedrijven kunnen door de economische situatie relatief gunstig kleine specialisten overnemen en zo de gaten in hun portfolio dichten. Dat stelt netwerkexpert Ed Magnée.

HP's netwerkdivisie Procurve meldde dinsdag 12 augustus 2008 de overname van Colubris. In juni lijfde de Amerikaanse netwerkleverancier Belden wlan-specialist Trapeze Networks in. Eind juli slokte Motorola WLAN-beveiliger AirDefense op. Ed Magnée, innovatie-adviseur van Nederland BreedbandLand en lid van het Computable expertpanel mobility boog zich over de consolidatiegolf in de wlan-markt.

Is er sprake van consolidatie op de WLAN-markt?
"De consolidatie van de wlan-markt bevindt zich in de tweede golf. Het verschil met de eerste overnamegolf tussen 2004 en 2006 is dat bedrijven zich bij overnames toen meer concentreerden op netwerkleveranciers die vooral aan de netwerkkant actief zijn. Nu zijn ze meer gericht op de gebruikerskant. Het gaat om apparatuur voor eindgebruikers."

Gaat het dan vooral om de overnames van hardwareleveranciers?
"Nu de wlan-technologie volwassen is geworden willen grote bedrijven de gaten in hun portfolio dichten door overnames. Het gaat daarbij niet alleen om de overname van leveranciers van routers en switches, maar ook om inlijving van beveiligings- en authenticatie experts. Daarvan is de overname van AirDefense door Motorola een goed voorbeeld."

Hoe komt het dat er nu zoveel overnames plaatsvinden?
"De overnamegolf die nu plaatsvindt, heeft niet zozeer een technische achtergrond maar heeft vooral te maken met de economische situatie. Door de kredietcrisis en verslechterde economische situatie is de waarde van veel bedrijven lager. Kapitaalkrachtige bedrijven zoals HP kunnen nu hun slag slaan. Tegen relatief gunstige overnameprijzen kunnen ze de gaten in hun portfolio dichten door overnames van kleine specialistische spelers."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2673643). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Het komt er op neer dat een groot aantal netwerkproducenten hebben zitten slapen als het gaat om portfolio's in WLAN, NAS, remote beheer, goede beheerssoftware voor consumenten en MKB security. De inhaalslag is nu aan de gang.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.