Managed hosting door True

Geen openstellingsverplichting kleine kabelaars

 

De OPTA legt de kleinere kabelbedrijven geen verplichtingen op. Anders dan UPC en Ziggo hoeven CAIW en Delta geen toegang aan derden te verschaffen.

Dat blijkt uit de gisteravond gepubliceerde marktbesluiten over Delta (pdf) en CAIW (Pdf). Over nog kleinere kabelbedrijven en CAI leveranciers, waaronder Kabel Noord, REKAM en Cogas KTMO, doet de OPTA helemaal geen uitspraak.

De OPTA doet wel een beroep op beide kabelaars om ook hun netwerk open te stellen en dus waar nodig als groothandel te fungeren. Het marktaandeel van CAIW en Delta op de retailmarkt in die gebieden waar deze bedrijven actief zijn is volgens OPTA weliswaar 80 tot 90 procent, maar zal verder dalen.

Dat ligt anders bij Ziggo en UPC, die gezamenlijk 81 procent marktaandeel hebben. In hun positie komt volgens de telecomwaakhond geen verandering, in elk geval waar het televisie betreft.

Kabelaar CAIW uit Naaldwijk (52,99 miljoen euro omzet in 2007) biedt radio, televisie, internet en telefonie aan over de kabel in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn), Hilvarenbeek en Midden-Holland (Gouda en omgeving).

Delta bedient uitsluitend de markt in Zeeland, en levert daar ook stroom en gas.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2667792). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Als de kleine kabelaars buiten deze verplichting worden gehouden wordt er t.o.v. die klanten discriminerend opgetreden en hebben die mensen dus nog geen keuze. Gelijke monniken gelijke kappen luidt het gezegde.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.