Managed hosting door True

Gores Group koopt zakelijke telefonietak Siemens

 

Siemens en The Gores Group gaan samenwerken in een joint venture. De investeringsmaatschappij Gores neemt een meerderheidsbelang in Siemens Enterprise Communications.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij The Gores Group neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in de divisie Enterprise Communications van Siemens (SEN). Gores brengt SEN onder in een joint venture met de leverancier van ethernet switches Enterasys en de maker van callcentersoftware SER Solutions. Siemens en de investeringsmaatschappij steken 350 miljoen euro in de nieuwe samenwerking.

"We willen al een tijd uitbreiden in het zakelijke netwerk- en communicatiesegment. Deze samenwerking met Siemens is daarvoor erg geschikt", zegt Alec Gores, oprichter en voorzitter van Gores. De telecomsector behoort niet langer tot de belangrijkste markten voor  Siemens. Het bedrijf wil zich richten op drie sectoren, namelijk energie, industrie en gezondheidszorg. "We hebben er vertrouwen in dat dit het beste is voor onze werknemers en klanten op de lange termijn", aldus financieel directeur Joe Kaeser.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2659460). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.