Managed hosting door True

Lenovo, KPN en Ericsson introduceren programma

 

Lenovo, KPN en Ericsson hebben een nieuw programma aangekondigd om snelle draadloze breedbanddiensten beter betaalbaar en toegankelijk te maken voor bedrijven en particulieren in Nederland.

Dit programma zorgt volgens de drie leveranciers ervoor dat de kosten van ingebouwde WWAN-technologie (Wireless Wide Area Network) in alle nieuw te verschijnen Lenovo ThinkPad-notebooks 'fors worden verlaagd'. Notebooks met ingebouwde WWAN-technologie, inclusief antennes en een simkaart, zijn meestal 130 euro duurder dan notebooks zonder WWAN-module. Het nieuwe programma verlaagt de kostprijs, waardoor de notebooks ongeveer in dezelfde prijsklasse zitten als notebooks zonder WWAN-technologie. Klanten die op zoek zijn naar een continue verbinding ongeacht hun locatie - op het vliegveld, in een restaurant of buiten op een terras - krijgen hiermee de beschikking over een betaalbare en betrouwbare oplossing.

Klanten kunnen bij Lenovo terecht voor nieuwe ThinkPad-notebooks uit de T (mainstream) en X (ultraportable) Series en alle nieuwe ThinkPad-notebooks uit de SL Series, waarin Ericsson-modules voor mobiel breedband in de vorm van HSPA zijn ingebouwd. Lenovo heeft de ThinkPad SL Series speciaal ontworpen voor zakelijke gebruikers uit het mkb, voor wie een altijd beschikbare verbinding steeds belangrijker wordt. De gebruiker maakt via zijn of haar WWAN-service heel gemakkelijk verbinding met internet door in het verbindingsbeheer van de notebook op het pictogram van KPN te klikken. Via KPN kunnen de gebruikers gratis proefdraaien met mobiel breedband. Na afloop van de gratis periode kan heel gemakkelijk worden gekozen voor voortzetting van deze service.

"De afgelopen twee jaar zien we dubbele groeicijfers in de vraag naar WWAN-verbindingen", aldus Eelco Blok, managing director van KPN voor de zakelijke markt en lid van de Raad van Bestuur. "Door partnerships aan te gaan met innovatieve partners als Lenovo en Ericsson maken we de voordelen van WWAN bereikbaar voor gebruikers die het meest mobiel zijn en die deze technologie naar verwachting als eerste zullen omarmen. De nieuwe Ericsson-module maakt bovendien gebruik van recente upgrades in ons netwerk, waardoor de datasnelheid wordt verhoogd tot die van een vaste verbinding."

Het ontwerp van Lenovo telt meerdere antennes, die in de nieuwe ThinkPad-notebooks zo zijn geplaatst dat ze resulteren in uitstekende draadloze prestaties met een hogere up‑ en downloadsnelheid dan eerdere notebooks.

"Wij hebben onze ThinkPad-notebooks ontworpen met het oog op uitzonderlijke draadloze prestaties", aldus René Hendriks, channel director van Lenovo. "Door samen te werken met grote namen als Ericsson en KPN zijn we in staat om het beste op draadloos gebied in een businessmodel te gieten dat de zakelijke gebruiker een betaalbare oplossing biedt."

Het gebruik van WWAN-verbindingen blijft toenemen. Voor zakelijke gebruikers is deze techniek een handige, betrouwbare en snelle manier om een verbinding tot stand te brengen, waar ze ook zijn. Het is de verwachting dat ingebouwde modems voor WWAN-verbindingen de komende paar jaar een groteregroei zullen doormaken naarmate het aantal mobiele medewerkers toeneemt.

"Gebruikers willen snelle verbindingen. De Ericsson-modules voor mobiel breedband vormen een essentiële bouwsteen in het aanbieden van een eenvoudige, veilige en superieure oplossing", aldus Mats Norin, Vice President Ericsson Mobile Broadband Modules. "Wij willen niet alleen een uitstekend stukje techniek neerzetten, maar ook goed samenwerken met belangrijke bedrijven uit de sector om zo een totaaloplossing mogelijk te maken die zal leiden tot een snellere acceptatie van mobiel breedband."

De Ericsson HSPA-module is geoptimaliseerd voor het Intel Centrino2-platform. Dit houdt in dat het stroomverbruik en de impact op de levensduur van de accu tot een minimum zijn beperkt. Verder heeft voor Centrino2 een uitgebreid validatieprogramma plaatsgevonden om totale kwaliteit te kunnen waarborgen. Hier kunnen zowel de eindgebruikers als de operators alleen maar voordeel bij hebben.


Verkrijgbaarheid1
De drie ThinkPad SL-notebooks en de ThinkPad-notebooks uit de T en R Series zijn verkrijgbaar vanaf eind augustus. Het programma gaat eind september van start. In 2008 worden nog meer notebooks aan het programma toegevoegd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2646066). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.