Managed hosting door True

StartReady.com appliances zoekt resellers

 

StartReady.com, dat Microsoft Office Communication Server 2007 (OCS) in vorm van een appliance verkoopt, zoekt resellers. Ook kunnen resellers de search appliance van StartReady.com verkopen.

Lucas Wensing van StartReady.com appliances vertelt: "Onze propositie komt simpelweg op neer dat wij Microsoft Office Communication Server 2007 (OCS) als een appliance op de markt brengen. Dit is voornamelijk interessant voor organisaties die langdurig, complexe en kostbare implementatie trajecten willen voorkomen. OCS is een ingewikkeld infrastructureel product dat normaal niet binnen een week in een organisatie te implementeren is. Door onze appliance-aanpak kunnen we dat in 1,5 uur. Daarbij nemen we ook het beheer van de omgeving voor onze rekening wat maakt dat klanten ook geen kennis-investering op dat gebied hoeven te doen. "

OCS is een kernproduct in Microsofts visie van ‘Het nieuwe werken'. Het maakt het mogelijk om de verschillende vormen van communicatie die mensen nu met elkaar hebben (chatten, telefoneren, videovergaderen, etc.) via een product te laten lopen. Dit wordt ook wel Unified Communications genoemd: het bij elkaar brengen van deze verschillende (losstaande vormen) van communicatie. Zo kan je van een chatgesprek direct opschakelen naar een telefoongesprek en van daaruit naar een videovergadering. Voicemails krijg je gewoon in je inbox en je hebt de mogelijkheid om ‘presence' te zien: indicatoren die aangeven hoe je nu het beste je collega kunt benaderen. Door het toepassen van dit product kunnen mensen beter thuiswerken, op afstand vergaderen en daardoor efficiënter hun dag inrichten: de ochtendfile vermijden en bijvoorbeeld eens in de 2 weken naar dat ene overleg rijden in plaats van elke week.

Wensing vervolgt: "Wij verkopen onze appliance enkel via partners: partijen als e-Office, Software Connection, Schutte Systems en Databyte zijn actieve resellers. Zij voegen dienstverlening aan ons product toe: denk aan integratie met telefonie (PABX of VoIP) en upgrades naar Exchange 2007. Dit laatste is nodig om naast de bovenstaande genoemde functionaliteit, het ook mogelijk te maken om bijvoorbeeld uit de auto door OCS je email en kalender voor te laten lezen. Exchange 2007 is daarmee geen verplicht onderdeel van onze appliance, maar het levert wel de maximale voordelen op."

StartReady.com wordt geleid door Jeroen van Vliet en Lucas Wensing, alletwee oud-Microsoft medewerkers. Wensing: "Ik heb in de periode van 5,5 jaar dat ik bij Microsoft Nederland werkte gezien hoe mooi de technologie van Microsoft kan zijn, maar tevens heb ik ervaren hoe complex het nog steeds is om dat allemaal te realiseren. Dit heeft ons geprikkeld om deze appliance te ontwikkelen: onze doelstelling is daarmee om klanten zo laagdrempelig mogelijk uit te rusten met die technologie die ze maximaal in staat stelt om efficiënt hun werk te doen. Naast een OCS appliance hebben we ook een Search Appliance: dit product is een directe concurrent van de Google Mini en de Google GSA."

StartReady.com heeft zich net bij het Nederland Bereikbaar initiatief aangesloten. Wensing: "Ons product is namelijk een prima middel om de geplande filevrije-dag van 9 oktober aanstaande te realiseren."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2645053). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.