Managed hosting door True

Nokia en RIM leiden in exploderende smartphonemarkt

 

De wereldwijde markt van smartphones is het afgelopen jaar gegroeid met bijna 30 procent. Nokia en Research in Motion (RIM), bekend van de BlackBerry, verkochten veruit de meeste. Ook de iPhone timmert aan de weg.

In het eerste kwartaal van 2008 groeide de markt van smartphones met maar liefst 29 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Nokia en Research in Motion verkochten veruit de meeste slimme mobieltjes, blijkt uit onderzoek van Gartner.

De drie eerste maanden van dit jaar verkochten alle fabrikanten gezamenlijk wereldwijd maar liefst 32,2 miljoen smartphones. Vooral de Noord-Amerikaanse markt groeide hard. Daar verdubbelden de verkopen ruim. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) nam de smartphonemarkt toe met bijna 39 procent. Slimme mobieltjes maken 11 procent uit van de mondiale telefoonmarkt.

Nokia heeft, met 45,2 procent, nog steeds veruit het grootste aandeel in de markt voor smartphones. Research in Motion, bekend van het zakelijke slimme toestel BlackBerry, zag zijn marktaandeel in een jaar tijd meer dan verdubbelen naar 13,4 procent. De Canadese fabrikant verkocht meer dan 4,3 miljoen stuks. De iPhone van Apple bemachtigde in een jaar tijd een marktaandeel van 5,3 procent. Grote verliezer is het Japanse Sharp, die zijn aandeel zag slinken met 24 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2581962). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.