Managed hosting door True

Yes Telecom lonkt naar IT-resellers

 

Yes Telecom, service provider voor mobiele telefonie en mobiele data voor de zakelijke beller, heeft het afgelopen jaar goede zaken gedaan met zijn business partners.

Met een nauwe persoonlijke benadering naar resellers wil het Leidse bedrijf, dat geheel indirect verkoopt, verder groeien. Dit zeggen directeuren Frank Caris en Klaas Bottema. Yes Telecom, dat gebruikt maakt van het mobiele netwerk van KPN, heeft sinds de start in 2005, gekozen voor een intensieve samenwerking met lokale business partners en resellers. Dit gaat onder andere middels het unieke Value Model product (Yes Business). Resellers krijgen bijvoorbeeld een bonus op basis van het belgedrag van klanten. Caris: "We zien steeds meer IT-resellers die onze diensten verkopen. Inmiddels hebben we in totaal 300 resellers die onze mobiele telecom diensten en oplossingen verkopen. Dat doen ze omdat ze naast hun vaste telecom oplossing steeds meer vraag uit de markt krijgen naar mobiele oplossing. En IT en vastnet resellers komen er in de praktijk achter dat mobiel verkopen niet complex is. Hierbij worden ze verzekerd dat ze geen concurrentie van ons krijgen. Andere mobiele telecom dienstverleners doen dat wel, die verkopen ook indirect, maar nog steeds het merendeel direct." Bottema vervolgt: "We bieden onze resellers een persoonlijke benadering. Zo hebben we medewerkers die de resellers persoonlijk te woord staan. Als ze naar onze helpdesk bellen krijgen ze niet te maken met een IVR (interactive voice response). Daarnaast managen en beheren wij onze eigen billing systemen. De resellers hoeven zich geen zorgen te maken over het beheer van de backoffice, dan doen wij voor hen. Voor wat data betreft gebruiken de klanten van onze resellers op al onze producten een hoge (de hoogste) netwerk snelheid. Dat is 3,6 mbps download en 1,4 mbps upload. Daarnaast doen we aan leuke uitjes. Op de onlangs gehouden Yes Borrel heeft de bekende top kok Ramon Beuk voor onze 280 gasten gekookt, heeft Do met haar band een spetterend optreden gegeven en heeft serial entrepeneur Anne Marie van Gaal de Yes Awards weer uitgereikt. Zo hebben we laatst ook de Yes Sloep aangeschaft. Dit is een luxe lounge sloep waarmee we met resellers en relaties op het water van de Kagerplassen bij Warmond varen en van gedachten wisselen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2572204). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.