Managed hosting door True

KPN lanceert mobiele tv met Samsung

 

KPN wil nog geen nadere details kwijt over de lancering van mobiele televisie voor het EK Voetbal, maar het ziet er naar uit dat telecombedrijf begin juni van start gaat met de Samsung P960.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf belegt eind mei een persconferentie hierover in Nederland. Nederland is het eerste Europese land waar het toestel verkrijgbaar zal zijn. Daarna komen de Duitstalige landen. Formeel wil Samsung nog niets zeggen over de samenwerking, en ook KPN wil bij monde van Bram Oudshoorn niet vooruit lopen op de lancering.

Baptiest Coopmans onthulde eerder deze week in het AD dat er zeker tien kanalen worden gelanceerd. Daaronder een nieuwskanaal van de gratis krant DAG, waarvan KPN investeerder en partner is.

Het probleem blijven de toestellen. Die zijn maar mondjesmaat beschikbaar. Het aantal mobiele kijkers zal bij de start van het EK Voetbal dan ook erg klein zijn. KPN zou daarom overwegen om de kanalen ook via UMTS (via streaming video) aan te bieden. De situatie doet denken aan de lancering van HDTV in 2006 tijdens het WK 2006, toen de benodigde decoders nog niet klaar waren.

KPN zelf experimenteert zelf met de Nokia N96, maar naar verluidt zal dit toestel niet worden aangeboden. De P960 wordt formeel pas later deze maand uitgeleverd. In dit toestel zit een elektronische programmagids ingebouwd en gebruikers kunnen zelfs Picture in Picture kijken. Ook kunnen programma's worden onderbroken, al is nog onduidelijk hoeveel opslagcapaciteit dat vergt. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

De twee toestellen die Vodafone voor de Duitse markt wil introduceren voor het mobiele EK-aanbod van het consortium Mobile 3.0, de GSmart T600 en de LG HB620T, lenen zich alleen voor de DVB-T variant. KPN maakt gebruik van DVB-H. Swisscom start zijn nieuwe mobiele tv dienst al op 13 mei. Bluewin TV Mobile biedt 20 tv kanalen voor 16 Zwitserse frank per maand. Het Zwitserse telecombedrijf begint met de Nokia N77, later worden daar de N96 en SH-P960 aan toegevoegd.

Het Amerikaanse AT&T start zondag met mobiele televisie. Daarvoor worden twee toestellen ingezet: LG Vu en Samsung Access. Gebruikers betalen 15 dollar bovenop het bestaande abonnement om tien kanalen te zien, waaronder twee exclusieve kanalen, PIX van Sony Pictures en CNN Mobile Live. AT&T wil hiermee de concurrentie aangaan met Verizon Wireless en Sprint Nextel. De uitzendingen zullen in eerste instantie alleen in de grote steden te ontvangen zijn, zoals Atlanta, Los Angeles en New York. 
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2541253). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.