Managed hosting door True

Groeispurt voor mobiel internet

 

Mobiel internet zal tot 100 procent groeien per jaar. Op den duur zal mobiel internet de terugloop op vaste telefoonlijnen compenseren.

Mobiel internet groeit spectaculair acht jaar na de veiling van de UMTS-licenties. Dit stelt KPN directeur Scheepbouwer op BNR Nieuwsradio bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

De omzet van KPN steeg met 22 procent. De nettowinst bedroeg in het afgelopen kwartaal 334 miljoen euro, 6,7 procent meer dan vorig jaar.

De kostbare veiling van UMTS licenties betekende 8 jaar geleden bijna de ondergang van KPN. Scheepbouwer heeft KPN met succes door de magere jaren geloodst. Hij verwacht nu de vruchten van mobiel internet met UMTS te plukken.

De groei van mobiel internet en e-mail brengt meerdere kaskrakers. Onlangs heeft KPN de 50.000 gebruiker van BlackBerry aangesloten. Dit toestel is een smartphone en werkt op GPRS techniek.

De reclamecampagne Goeiemoggel heeft sterk bijgedragen aan de groei. Naar verwachting zal binnen 5 jaar 1 op de 3 mobiele toestellen een smartphone zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2541231). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

My Bet: iPhone (2) gaat groei versnellen en hopelijk kan Android hetzelfde betekenen.

Goed nieuws, want dit verlaagt hoogstwaarschijnlijk ook de prijzen van mobiel internet. (Zie ook http://www.internetlaptop.nl/newsitem/3/KPN-Zeer-sterke-groei-Mobiel-Internet.html )

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.