Managed hosting door True

Colubris voert kanaalfocus sterk op

 

WiFi-specialist Colubris Networks staat op het punt een partnerprogramma te introduceren en gaat van start met een agressieve wervingscampagne in Europa. Dit zegt Gary Mead, vice president international sales bij Colubris.

Colubris heeft zijn aankondiging getimed op een punt waarop in de afgelopen twee jaar de WiFi-markt volwassener is geworden, niet meer beperkt tot mobiele hotspot gebruikers, maar ook om essentiële bedrijfsapplicaties en voice-netwerken te ondersteunen. Volgens Mead heeft de opkomst van de 802.11n-standaard ervoor gezorgd dat WiFi een serieus alternatief aan het worden is voor traditionele vaste netwerken, Het is voor ict-dienstverleners tijd zich in WiFi te verdiepen en te leren hoe het verkeer over het WiFi-netwerk beheerd en geregeld kan worden, meent hij.

Mead geeft aan dat Colubris altijd een indirecte aanpak heeft gehad maar die niet breed genoeg in de markt heeft neergezet. Om te verbreden naar de mainstream WiFi-markt zijn meer partners nodig die het product om kunnen zetten naar professionele draadloze oplossingen.

Het nieuwe kanaalprogramma wordt begin mei geïntroduceerd. Mead belooft dat de veranderingen veel meer om het lijf hebben dan nieuwe concepten of leuke specials. "We gaan flink aan de slag met onze distributeurs om onze partners te trainen en ondersteunen. We willen er alles aan doen om het onze partners mogelijk te maken oplossingen van hogere waarde en met hogere marges te leveren en om deskundigheid op te bouwen waarmee ze een oplossingsgerichte praktijk rond onze producten kunnen opbouwen. Terwijl partners hun kennis bijspijkeren zullen distributeurs met Colubris de dienstenkloof overbruggen."

In Nederland bijvoorbeeld heeft Colubris Benelux onlangs voor zijn partners een incentiveprogramma gestart, onder de naam The Drive to Daytona. Hiermee stimuleert Colubris zijn partners elk jaar om verkooprecords te breken. In 2007 was Kannegieter de winnaar.

Volgens Harry Stevens, verkoopdirecteur bij Colubris Networks Benelux, staat het Benelux-team klaar om bestaande en nieuwe resellers te voorzien van technische ondersteuning, in de eigen taal en via kortere lijnen. "Wireless LAN groeit snel en de vraag naar betrouwbare en professionele oplossingen die goed beveiligd zijn en geen kostbaar beheer opleveren, neemt toe. Colubris Networks levert deze oplossingen binnen verschillende verticale markten en is daar zeer succesvol in. Dat succes kunnen we nu ook verder uitbouwen in de Benelux."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2537195). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.