Managed hosting door True

eBay overweegt verkoop van Skype

 

Als Skype geen aansluiting vindt bij de core business van eBay, gaat het mogelijk in de verkoop. eBay kocht Skype drie jaar geleden.

Dat vertelde CEO Donahoe van het online veilingbedrijf tegen de Financial Times.

De aankoop van Skype was niet een van de verstandigste zetten van eBay. Dit ondanks de snelle groei van de telefoondienst zelf wel die alleen al in de eerste drie maanden van dit jaar 33 miljoen nieuwe geregistreerde gebruikers mocht verwelkomen.

De meeste gebruikers van Skype gebruiken de dienst om gratis te bellen. Met de betaalde onderdelen haalde Skype in het eerste kwartaal van dit jaar nog een omzet van 126 miljoen dollar. Vergeleken met vorig jaar kwam dat neer op een stijging van 61 procent.

eBay hoopt Skype nog in te kunnen zetten bij zijn andere producten. Tot nu toe is dit nog niet gelukt. Mocht het online veilingbedrijf geen mogelijkheid zien om de telefoondienst te gebruiken in zijn ecommerce, dan houdt het, ondanks de winstgevendheid, op voor Skype bij eBay.

In een toelichting op de kwartaalcijfers die woensdag werden gepubliceerd liet eBay nog weten dat rubrieksadvertenties, advertenties en handel in online tickets de belangrijkste drijvers waren van de omzetgroei in dit kwartaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2504170). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.