Managed hosting door True

Zyxel lonkt naar breed partnernetwerk

 

Zyxel, leverancier van IP switching, routing, wireless en security oplossingen, presenteert zich breed in de markt. Het levert 100 procent indirect aan telco's, smb en de consumentenmarkt. Het bedrijf is nu op zoek naar middelgrote resellers, retailbedrijven en etailers.

Dit zegt Tonko de Wit, marketing manager van Zyxel Benelux in een gesprek met CRN. Het bedrijf, opgericht door de Taiwanees Shun-I-Chu, opereert sinds kort in de Benelux vanuit een kantoor in Hoofddorp. Het bedrijf heeft recentelijk het nieuwe reference partnerprogramma gelanceerd, waar resellers zich kunnen inschrijven. De Wit: "We zijn op zoek naar middelgrote resellers die onze oplossingen willen verkopen. Ook zoeken we resellers die veel klanten uit het mkb hebben en zullen we actief etailers benaderen. Zyxel werkt ook samen met grote telecom bedrijven aan wie het telco/isp oplossingen levert. In Nederland doen we dat onder andere met Telfort. "

Het ZyXEL reference programma heeft tot doel verkooptrajecten te versnellen door aansprekende praktijkvoorbeelden uit de Nederlandse markt beschikbaar te stellen. Deze referenties komen voor partners beschikbaar via de partner website. Een geïnteresseerde reseller kan zich inschrijven op zypartner.nl. Hij krijgt dan toegang tot het partner portal. Vervolgens zal ZyXEL contact opnemen met de reseller en kan de partner eventueel een Silver, Gold of Diamond status verkrijgen.

Zyxel werk samen met distributeurs Valadis, Copaco en Ingram Micro. Valadis biedt resellers een trainingscentrum voor Zyxel oplossingen. "Valadis zal vanzelfsprekend nadruk blijven leggen op het creëren en ontsluiten van strategische en verticale markten voor ZyXEL. En ook de rol van kennis- en trainingscentrum blijft onveranderd," aldus managing director Robbert Groen. "Daarnaast zal de organisatie echter nog meer dan voorheen focussen op de volledige breedte van de eigen kernactiviteiten als Value Added distributeur."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2447100). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.