Managed hosting door True

Zes winnaars bij Yes Telecom partnerevenement

 

Tijdens de Yes Business Borrel in Maarssen op 10 maart werden zes partners van Yes Telecom in het zonnetje gezet. Het goedbezochte evenement gaf resellers gelegenheid met elkaar en partners van Yes Telecom te netwerken.

Volgens Frank Caris, directeur bij Yes Telecom, waren er 300 aanmeldingen voor de Yes Business Borrel 2008. "Het was een heel geslaagd evenement, twee keer zo druk dan vorig jaar. Partners waren enthousiast."

Partner-award winnaars
Er waren zes awards, die werden uitgereikt door Hans Peters, salesmanager bij Yes Telecom. De Yes Best Customer Volume Performance Award werd gewonnen door Electronic Equipment Service (EES). De Best Overall Volume Performance Award ging naar David Consultancy, een reseller die zijn focus vier jaar geleden richtte op telefonie. GRB Telecom liep weg met de Best SIM-card Award. De Yes Highest Conversion Award ging naar Bsite en Westland Telecommunicatie mocht de Highest Growth Award meenemen. De laatste award ging naar Bel Telecom. Volgens Yes Telecom verdient deze reseller de Best New Entry Award. Vooral het feit dat dit bedrijf 24/7 service biedt heeft voor Yes Telecom de doorslag gegeven.

Peters: "Hoe is het mogelijk dat, in dit kwalitatief sterke kanaal, resellers zich nog kunnen onderscheiden?" Hij voegt daaraan toe: "Na afloop kwamen de winnaars naar me toe, ze waren bijzonder blij met hun award. Ik hoop dat ze dat ook volop zullen gebruiken om zich te onderscheiden in de markt. Het viel mij op dat slechts twee van de zes winnaars een Yes Telecom-button op hun site hebben. Ik ga de komende maanden aan de slag om te zorgen dat al onze partners Yes op hun website hebben. Op mijn beurt zorg ik ervoor dat de dealerlocator weer aan de top komt te staan."

Alle resellerpartners van Yes Telecom zijn nu nog gelijk, maar Peters geeft aan dat Yes van plan is partnerniveaus aan te brengen. De aandacht voor partners van het 50-koppen tellende Yes Telecom wordt daardoor niet minder, maar slimmer verdeeld.

Een partner die bijzonder te spreken is over Yes is Xaris uit Best. Dave Spijker, directeur: "Yes Telecom heeft altijd tijd voor ons. De aandacht die wij krijgen is heel persoonlijk."

Vendors en distributeurs ook present
Een aantal leveranciers waren aanwezig bij het evenement om iets aan resellers over te dragen of producten te demonstreren. Samsung, Brightpoint, HTC, Plantronics en Sony Ericsson hadden een stand. Ook RIM was aanwezig met nieuwe versies handhelds voor de zakelijke markt. Roel Martens, channel sales manager KPN Netherlands bij RIM, geeft aan dat de vendor Blackberry breder in de markt wil zetten. "Met resellers kunnen we meer doen in het mkb-segment. Die markt is klaar voor Blackberry."

Ook Nokia was aanwezig. Gregory Janssens, head business mobility bij Nokia, wilde resellers de gelegenheid geven de fabrikant te spreken. "We zijn bij Nokia heel erg bezig met software en services. Samen met Alcatel, Avaya en Cisco kunnen wij zorgen voor integratie op het ip-netwerk. Er liggen veel kansen in de markt voor mobility-operators, telecom- en it-resellers om op een specifieke manier dozen plus diensten en software te leveren."

Verder tijdens het evenement deed GPXS een productdemo van e-Max, een emailoplossing voor het mkb, een belangrijke groeimarkt voor ip-telefonie. GPXS is een systems integrator die met e-Max de verschillende mobiele apparaten met elkaar verbindt en Blackberry integreert met business applicaties.

Verder was er Option, een mogelijk alternatief voor de meer gangbare simkaarten van Vodafone en andere providers. Patrick Eijsackers, verantwoordelijk voor sales bij Capestone, de distributeur van Option, geeft aan dat Options simkaarten simlock-vrij zijn. "Dat betekent wel dat ze iets duurder zijn, maar wel operatoronafhankelijk. Wij zijn hier om resellers kennis te laten maken met dit alternatief."

Met Yes naar Zandvoort
Yes Telecom maakte ook resellers erop attent dat de spaaractie voor Business Partners tot 1 mei loopt en er nog veel kansen zijn om kaarten te krijgen voor een geheel verzorgde race op Zandvoort. Bij standaard aansluitingen kunnen partners sparen voor één of meer toegangskaarten om zelf peperdure, snelle auto's te besturen of een rondje te maken met een koerier. Volgens Peters zijn er al veel resellers op weg naar de race met Yes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2387068). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.