Managed hosting door True

Siemens Enterprise Networks saneert fors

 

Siemens heeft officieel bevestigd dat 6800 werknemers van Siemens Enterprise Networks ofwel hun job verliezen, ofwel met hun afdeling verkocht of uitbesteed worden aan een derde partij.

Bij Siemens Enterprise Networks (SEN), dat communicatiesystemen voor bedrijven bouwt, werken in totaal 17.500 mensen. Gisteren vernam de Financial Times Deutschland dat er ongeveer 7000 jobs zouden verdwijnen bij dat onderdeel van het Siemens-concern. De krant was goed geïnformeerd, want vandaag geeft Siemens officiële informatie en die is ruwweg dezelfde.

EN schrapt naar schatting 3800 banen, waaronder 2000 in Duitsland. Het zou vooral gaan om administratieve en supportfuncties. Van de 1800 'buitenlandse' afvloeiingen is nog niet bekend waar die zullen plaatsgrijpen. Communicatieverantwoordelijke bij Siemens Belux Vera Janssens zegt dat het daarvoor nog te vroeg is. Voor SEN in het Belgische Huizingen (480 mensen) worden het dus stressvolle dagen. Voor de Nederlandse vestiging van Siemens zijn de gevolgen niet al te groot, want bij de SEN-divisie werken minder dan dertig mensen.

Voorts zouden nog eens een 3000-tal banen verdwijnen door verkoop of outsourcing. Het bedrijf zegt te willen evolueren van hardwareleverancier naar een software- en oplossingenspecialist. Daarom verkoopt het de eigen fabrieksfaciliteiten. In Duitsland gaat het om de fabriek in Leipzig (530 mensen) en de telecomkabelactiviteiten (60 mensen). Voorts wil SEN een partnership aangaan met een it-leverancier voor de overname van 570 direct sales-mensen, die kleine en middelgrote systemen verkopen. De firma zegt een indirecte verkoop te verkiezen.

SEN zoekt al ruim een jaar naar een partner of koper, maar die is moeilijk te vinden. Het productportfolio van SEN is te gedateerd. Bedrijven zien niets meer in grote, logge analoge telefooncentrales, maar kiezen steeds vaker voor kleine digitale centrales of telefoonoplossingen via internet, zoals Skype en VoIP.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2364520). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.