Managed hosting door True

Nobel, Nokia en Cisco bouwen mobility oplossing

 

De Nederlandse IT-dienstverlener Nobel werkt samen met Nokia en Cisco om het gat tussen mobiliteit en bereikbaarheid te dichten.

Nobel sloeg enkele jaren geleden het pad van IP-telefonie in. De onderneming heeft zich nu als een van de weinige Nokia-partners op het hoogste niveau gecertificeerd, zowel wat betreft kennis over mobiel werken als bij de combinatie van mobiele en VoIP-telefonie.

"Veel grotere aanbieders laten dit onderwerp liggen. Nobel gelooft dat de ontwikkeling van mobiel werken en de integratie van vast en mobiel een hoge vlucht gaat nemen de komende jaren", vertelt Nobels manager IP Communications Robbert Bouman. "We zijn zeker niet de eerste onderneming die dit onderkent, maar wel een van de weinige Nokia-partners die er in de praktijk iets mee doen. Met de certificeringen laten we zien dat we echt investeren in onze kennis op het gebied van mobiel werken en de integratie van vaste en mobiele telefonie."

Met de zeldzame combinatie van expertise op IP Telefonie, draadloos werken en (email) applicaties denkt Bouman dat Nobel goed gepositioneerd is om haar klanten op dit terrein te helpen.

Van mobiel naar bedrijfsnetwerk
Nokia staat bekend als leverancier van mobiele telefoons en smart phones. Het concern heeft echter ook software ontwikkeld om haar toestellen meer mogelijkheden te geven op het gebied van mobiel werken. Samen met Cisco, marktleider in IP-telefonie, heeft Nokia een range mobiele toestellen ontwikkeld die kan overschakelen van mobiele naar draadloze bedrijfsnetwerken. Verder heeft Nokia een oplossing om de benodigde software op de diverse mobiele toestellen te beheren.

Bouman: "Buiten bel je via je mobiele provider. Binnen het bereik van het bedrijfsnetwerk schakelt het toestel automatisch over op dat netwerk. Dat is goedkoper voor zowel bellen als mobiel internet en het biedt de mogelijkheid tot presence informatie." Een volgende stap is de integratie van vaste en mobiele telefonie, waarbij één toestel voldoet om binnen en buiten bereikbaar te zijn. Nobel test die mogelijkheden in eigen huis, omdat we willen weten dat wat we aanbieden in de eigen praktijk werkt. Certificering is belangrijk, weten wat je anderen aanbiedt net zo."

Mobiel werken vereenvoudigen
Bij Fujicolor heeft Nobel een project afgerond om mobiel werken te vereenvoudigen. Het bedrijf denkt volgens Bouman inmiddels aan een grotere uitrol. Daarnaast loopt er net als bij Nobel zelf al een proef waarbij vaste en mobiele telefonie geïntegreerd wordt in het bedrijfsnetwerk.

Johan van Gelder, IT-manager Fujicolor, stelt dat de combinatie van het gebruik van gsm- en Wifi netwerk de belangrijkste reden was om gebruik te maken van de oplossing die Nobel bood. "Het werkt efficiënter. We hadden een DECT-telefooncentrale en gebruikten een DECT-telefoon, een mobiele telefoon én een pda. Die zaken zijn nu geïntegreerd in één toestel."

De volgende stap is het implementeren van Nokia beheerssoftware (Intellisynq) om alle toestellen te integreren in een enkele beheersomgeving. Van Gelder: "Nu gebruikt bijvoorbeeld nog niet iedereen de pda voor zijn of haar agenda. Straks moet iedereen in staat zijn om de eigen agenda's met die van anderen te vergelijken. Alle toestellen worden dan op afstand beheerd, beveiligd en geupdated."

"Hier ligt denk ik onze unieke kennis", aldus Bouman. "Wij kunnen op basis van de softwareoplossingen van Nokia en Cisco mobiele telefonie integreren in de IP-PBX van het bedrijf en zo allerlei extra mogelijkheden ontsluiten, waarvan goedkoper bellen, minder complexiteit en betere bereikbaarheid er een paar zijn."


Nobel is de eerste partner in Nederland die zich voor Nokia zowel op telefonie als op mobiliteit heeft weten te certificeren. Ook is Nobel al enige jaren op een hoog niveau bij Cisco geautoriseerd Unified Communications specialist. Nobel maakt een stevige groei door op het gebied van adviseren, leveren en beheren van Unified Communications oplossingen met Cisco als belangrijkste partner.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2337278). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.