Managed hosting door True

Nobel en Nokia zetten in op mobiele bereikbaarheid

 

IT-dienstverlener Nobel werkt samen met Nokia en Cisco om het gat tussen mobiliteit en bereikbaarheid te dichten.

Nobel gelooft dat de ontwikkeling van mobiel werken en de integratie van vast en mobiel een hoge vlucht gaat nemen de komende jaren. Nobels manager IP Communications Robbert Bouman geeft toe dat ze niet de eerste zijn die dit onderkent, maar wel een van de weinige Nokia-partners die er in de praktijk iets mee doen. "Met certificeringen laten we zien dat we echt investeren in onze kennis op het gebied van mobiel werken en de integratie van vaste en mobiele telefonie."

Met de combinatie van expertise op IP Telefonie, draadloos werken en (email) applicaties denkt Bouman dat Nobel goed gepositioneerd is om zijn klanten op dit terrein te helpen.

De laatste jaren heeft Nokia een applicatieslag gemaakt, in aanvulling op zijn mobiele telefoons en smart phones. Samen met Cisco heeft Nokia een lijn van mobiele toestellen ontwikkeld die kan overschakelen van mobiele naar draadloze bedrijfsnetwerken. Verder heeft Nokia een oplossing om de benodigde software op de diverse mobiele toestellen te beheren.

Bouman: "Buiten bel je via je mobiele provider. Binnen het bereik van het bedrijfsnetwerk schakelt het toestel automatisch over op dat netwerk. Dat is goedkoper voor zowel bellen als mobiel internet en het biedt de mogelijkheid tot presence informatie." Een volgende stap is de integratie van vaste en mobiele telefonie, waarbij één toestel voldoet om binnen en buiten bereikbaar te zijn.

"Hier ligt denk ik onze unieke kennis", aldus Bouman. "Wij kunnen op basis van de softwareoplossingen van Nokia en Cisco mobiele telefonie integreren in de IP-PBX van het bedrijf en zo allerlei extra mogelijkheden ontsluiten, waarvan goedkoper bellen, minder complexiteit en betere bereikbaarheid er een paar zijn."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2331804). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.