Managed hosting door True

Heemskerk wil afspraken over energieverbruik ICT

 

Staatssecretaris Heemskerk wil met de ict-sector afspraken maken over het terugdringen van het energieverbruik van ict-infrastructuur. Hij hoopt daarmee de co2-uitstoot te verminderen.

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken laat een onderzoek uitvoeren of er met de ict-sector meerjarenafspraken gemaakt kunnen worden over energiebesparing. Hij reageert daarmee op een onderzoek van het onderzoeksbureau Tebodin.

Uit het onderzoek blijkt dat ict-infrastructuur, zoals datacenters en het mobiel- en vastnetwerk, steeds meer elektriciteit verbruikt. In 2020 zou er sprake zijn van een verdubbeling ten opzichte van 2006. Vooral datacentra zijn verantwoordelijk voor de groeiende elektriciteitsvraag.

Energiezuiniger

De staatssecretaris hoopt dat er maatregelen genomen kunnen worden die de groei met de helft terugbrengen. Hij denkt aan het toepassen van energiezuinigere koelingsconcepten en betere benutting van de beschikbare capaciteit binnen datacentra. Ook wil Heemskerk dat de sector meewerkt aan ict-oplossingen voor die co2-uitstoot kunnen terugdringen. Denk aan telewerken, teleconferencing en slimme energiebeheerssystemen.

In andere branches worden goede resultaten geboekt met meerjarenafspraken. Volgens het onderzoek is, op basis van de eerste afspraken, in tien jaar tijd de energie-efficiency verbeterd met 22 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2327764). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.