Managed hosting door True

Telindus-topman uit Belgacom management gewipt

 

Precies een week na de ondertekening van het 582 miljoen euro outsourcingscontract met de Vlaamse Gemeenschap, wordt Telindus topman Ronald Everaert uit het management committee van Belgacom geknikkerd. Everaert zal ook niet langer op de Telindus zetel in Haasrode te zien zijn.

Het vertrek van Ronald Everaert uit het Belgacom management committee heeft vooral een grote symbolische waarde. Hij was sinds 1994 voorzitter van Telindus en vier jaar lang ceo van de Leuvense netwerkintegrator. Na de overname in januari 2006 werd Everaert verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van Telindus.

Bij Belgacom krijgt hij voortaan een adviserende rol voor een aantal niet-gedefinieerde projecten, maar heeft hij niet langer een leidinggevende positie: een 'uitdoofscenario'. Eigenlijk was eind oktober vorig jaar al duidelijk dat Belgacom definitief het te onafhankelijke Telindus volledig wou integreren. Samen met het ontslag van executive vice president Bridget Cosgrave, verantwoordelijk voor de enterprise business, werd toen ook aangekondigd dat Ronald Everaert voortaan market development voor zijn rekening kreeg, hoewel hij zelf niet precies begreep wat dat precies inhield. Belgacomboy William Mosseray kreeg ad interim de internationale Telindusactiviteiten onder zijn hoede.

Opvallend is dat de exit van Everaert uit het managementcommittee een week na de ondertekening van het enorme outsourcingscontract met de Vlaamse Gemeenschap valt. "Heeft er niets mee te maken. Ik blijf immers voorzitter van het consortium EDS-Telindus," vertelt Ronald Everaert.

Het is nu de vraag wat er gaat gebeuren met de internationale activiteiten van Belgacom. Kleinere entiteiten moeten er in elk geval aan geloven. Onlangs werd de Telindus-afdeling in Hongarije van de hand gedaan na een management buy-in van de plaatselijke leiding. Ook met de zak geld van 200 miljoen euro die Telindus Belgacom ICT kreeg na de verkoop van de Mobistar aandelen is nog niets gebeurd. Dat geld was bestemd om Telindus vooral internationaal te versterken.

En dan moet Belgacom nog een opvolger zoeken voor Bridget Cosgrave. Haar functie wordt ad interim ingevuld door de Amerikaan Scott Alcott die echter als executive vice president al verantwoordelijk is voor de hele netwerktransformatie. Het wordt uitkijken wie Cosgrave zal opvolgen. Er circuleren enkele namen, waaronder deze van Jan De Schepper die vandaag bij Telindus verantwoordelijk is voor de 500 grootste klanten, goed voor zo'n 250 miljoen euro omzet. Op 20 februari is de volgende raad van bestuur van Belgacom. Dan zal er zo goed als zeker een naam uit de bus moeten komen.

Nog bij Belgacom is onlangs alweer een topman aan de deur gezet. Het gaat om Grégoire Van Cutsem, vice president product & solutions bij de enterprise afdeling. Van Cutsem werkte bijna tien jaar bij Proximus en was pas een jaar geleden benoemd tot vice president. Een te losse babbel met de pers was blijkbaar oorzaak van zijn ontslag. Hij is ad interim vervangen door Hendrik Van De Velde, director domestic solutions. Dat zijn veel 'ad interim' functies. "Uiteindelijk zijn we allemaal hier bij Belgacom ad interim," grapte een insider.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2288982). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.