Managed hosting door True

Nokia zet deur open voor Google's Android

 

Nokia sluit niet uit dat het deel gaat nemen aan Google's pas opgerichte Open Handset Alliance (OHA). De OHA werkt aan Android, een nieuwe mobiel platform dat geheel open-source is. Android is een directe concurrent voor Nokia dat 48 procent van de aandelen Symbian bezit. Het besturingssysteem Symbian draait op bijna driekwart van alle smartphones.

"Het is niet uitgesloten. Als we zien dat we er voordeel bij hebben dan zullen we erover nadenken om er aan deel te nemen," zegt Kari Tuutti, woordvoerder voor Nokia's multimedia-divisie. "We moeten nooit deuren sluiten."

Deze week heeft Google zijn mobiel platform Android bekendgemaakt. Android's besturingssysteem, user-interface en applicaties zijn allemaal open-source waardoor externe ontwikkelaars er gratis applicaties voor kunnen ontwikkelen. Google's Android is een directe concurrent voor Nokia, Microsoft, Apple en Research in Motion.

Volgens Google vormt Android geen bedreiging voor de huidige spelers in de markt van mobiele apparaten. Analisten denken hier echter anders over. Volgens analisten kan Android wel degelijk de status-quo in de draadloze-sofware industrie verstoren. Deze industrie wordt op dit moment gedomineerd door een klein aantal fabrikanten en providers die gezamenlijk proberen om de keuze die de consument heeft te controleren.

Volgens Google kan de OHA de ontwikkeling van mobiele webdiensten, en daarvoor geschikte telefoons, bespoedigen. De bedrijven spreken immers af onder welke technische omstandigheden ze hun producten en diensten ontwikkelen. Ontwikkelaars hoeven maar één keer software te maken en wéten dan dat het werkt op toestellen van bijvoorbeeld LG, HTC, Motorola en Samsung.

Een technologiepartner als The Astonishing Tribe is van plan 2,5D en 3D interfaces te gaan leveren aan Android-gebruikers (download voorbeeld 1, voorbeeld 2). Android kan ook overweg met aanraakschermen, wat reeds gangbaar is bij PDA's en Apples iPhone.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2205835). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.