Managed hosting door True

TomTom verhoogt bod op Tele Atlas

 

TomTom heeft zijn bod op Tele Atlas verhoogd naar 2,9 miljard euro. Daarmee overtreft TomTom het bod van concurrent Garmin met 800 miljoen euro.

Het bod van TomTom op kaartenleverancier Tele Atlas komt neer op 30 euro per aandeel. Garmin deed eerder al een bod van 24,50 euro per aandeel. Eerder had TomTom al een bod van 21,50 euro per aandeel op Tele Atlas uitgebracht, maar na de komst van concurrentkoper Garmin, wilde Tele Atlas dat TomTom zijn bod zou verhogen. Dit doet de van oorsprong Nederlandse naviagtiesystemenleverancier dus.

Het opvoeren van het bod op Tele Atlas deed het TomTom-aandeel op de beurs geen goed. Het aandeel zakte vlak na opening van de beurs met 10 procent. Het aandeel van Tele Atlas deed het daarentegen opvallend goed met een stijging van ruim 18 procent. TomTom is inmiddels al begonnen met het inkopen van aandelen Tele Atlas om zodoende een belang van ongeveer 28,3 procent in Tele Atlas te verwerven. Garmin is ook al begonnen met inkopen en heeft inmiddels een belang van 5 procent in de kaartenleverancier opgebouwd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2205528). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.