Managed hosting door True

T-Mobile Nederland koopt Orange Nederland

 

T-Mobile Nederland neemt de Nederlandse tak van concurrent Orange over. De Deutsche Telekom-dochter legt 1,3 miljard euro op tafel voor de activiteiten van het telecombedrijf. De internettak wordt mogelijk in de etalage gezet.

De overname is inmiddels goedgekeurd door de Europese Commissie en ook de ondernemingsraad van Orange heeft groen licht gegeven, zo heeft Deutsche Telekom vrijdag bekendgemaakt. Het bedrijf verwacht de overname al volgende maand af te ronden.

T-Mobile zal Orange volledig in zijn eigen activiteiten integreren. Als gevolg hiervan zal de merknaam Orange op termijn verdwijnen, zo heeft een zegsvrouw van T-Mobile tegen Tweakers.net bevestigd. In de zakelijke markt blijft Orange wel onder eigen naam actief met Orange Business Services.

De twee bedrijven hebben samen 4,6 miljoen mobiele klanten. Orange Nederland heeft momenteel ongeveer twee miljoen mobiele klanten, wat gemeten in het aantal sim-kaarten goed is voor een marktaandeel van 12 procent. T-Mobile is met 2,6 miljoen mobiele klanten en een marktaandeel van 15 procent iets groter.

Behalve mobiel bellen, biedt Orange ook breedbandinternet aan. In totaal heeft de internettak zo'n 600.000 klanten in Nederland. Het bedrijf ging in 1994 als Euronet van start als internetaanbieder, maar werd in 1998 overgenomen door France Télécom. Een jaar later werd de merknaam veranderd in Wanadoo. In 2006 werd de naam veranderd in Orange.

T-Mobile weet nog niet wat het met de breedbandactiviteiten van Orange gaat doen. Hoewel moederbedrijf Deutsche Telekom op de Duitse markt ook actief is met breedband, zijn er nog geen knopen doorgehakt. 'Er zijn meerdere scenario's denkbaar, verkoop is daar één van', aldus de zegsvrouw.

De mobiele-beltak van Orange bestaat al sinds 1999, toen het nog door het leven ging als Dutchtone met een 1800/900MHz-netwerk. In 2003 werd de naam van de belactiviteiten veranderd in Orange. Sinds eind 2006 biedt de provider ook umts diensten aan via zijn mobiele netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2149192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.