Managed hosting door True

APC-MGE visie op datacenter van de toekomst

 

Een datacenter anno 2007 verschilt wezenlijk van de generatie die een jaar geleden nog hypermodern was. Koeling, energie, beheer en beveiliging staan nu op de agenda, maar is dat voldoende? Op zijn hoofdkantoor in de VS gaf APC-MGE onlangs zijn visie op het datacenter van de toekomst.

Chief marketing officer Aaron Davis van het onlangs gefuseerde APC-MGE begon met de stelling dat de meeste bestaande datacenters niet meer voldoen aan de huidige norm voor koeling en energie. "Een hele generatie datacenters is gebouwd in een tijd dat koeling en energie nog niet op de agenda stonden. Problemen worden vaak aangepakt met houtje-touwtje-oplossingen die niet efficiënt zijn. Een modern datacenter moet beschikken over voldoende stroom- en koelcapaciteit, evenals moderne, energiezuinige servers en UPS'en."

High density
"De serverruimte van de toekomst is een pure high density omgeving", vervolgde Davis, "op basis van gescheiden luchtstromen, krachtige koelinstallaties en energiebewuste oplossingen." APC gelooft heilig in ‘Hot Aisle' en ‘Rack-Air Containment'. Dit zijn zelfstandige high-density units die koelen op zone- en kastniveau en daardoor probleemloos in een bestaande omgeving gebruikt kunnen worden. Davis is er van overtuigd dat deze methodologie in 2011 de standaard zal zijn.
Collega Neil Rasmussen, chief technology officer van APC-MGE, pleitte voor een andere denkwijze voor het opzetten van een datacenter. "Veel energie en koelcapaciteit gaat verloren door inefficiëntie. Meestal doordat men uit gaat van een vaste mate van overcapaciteit, om op safe te spelen. Moderne energie- en koelapparatuur kunnen hun capaciteit variabel aanpassen aan de werkelijke omstandigheden en zo het meest efficiënt opereren. Ze zijn bovendien veel beter te monitoren en managen."

Standaardisatie
Volgens Rasmussen zien klanten door de bomen het bos niet meer als het gaat om passende oplossingen voor het energie- en koelingvraagstuk. Hij pleitte daarom voor standaardisatie: "Er zijn wel energielabels voor UPS'en, maar die kunnen haast niet meer efficiënter. Wij gaan energielabels in gebruik nemen voor al onze producten en hopen dat onze concurrenten hetzelfde doen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2131986). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.